Vos hoeft geen voorkeursbehandeling voor Rio
Foto: Marcel Koch
woensdag 13 januari 2016 om 16:38

Vos hoeft geen voorkeursbehandeling voor Rio

Marianne Vos blijft erop hameren dat ze eerst volledig fit moet zijn voordat ze terugkeert in het peloton. “Dat heeft de absolute prioriteit. Ik wil niets doen wat mijn herstel kan vertragen. Dus ook een deadline voor de Olympische Spelen mag me niet te snel op de fiets jagen.”

Hoewel Vos zich dus concentreert op haar comeback, speelt de Olympische droom nog altijd door haar hoofd. Een voorkeursbehandeling van bondscoach Johan Lammerts is volgens de regerend Olympisch kampioen op de weg niet nodig. “Ik moet net als iedereen aan zijn kwalificatie-eisen voldoen. Dat moet ook. Ik heb niets in Rio de Janeiro te zoeken als anderen beter zijn. Ik ben erop gebrand om ook nu voor een Olympische titel te gaan, maar het is dit jaar niet vanzelfsprekend. Ik ga nu mee op trainingskamp met de ploeg en daar zullen we moeten kijken hoe het gaat. Wanneer ik terugkeer weet ik nog niet. Ik wil ook geen datum prikken in mijn hoofd, want ik weet simpelweg nog niet wanneer ik er klaar voor ben”, tekent CyclingOnline op uit haar mond tijdens de ploegenpresentatie van Rabobank-Liv.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2016 17:32
Dat klinkt (nog) niet heel hoopvol, zeker als Vos nog geen datum/koers wil noemen waarin ze weer gaat koersen. Als ze niet vanaf het begin van het jaar kan koersen, dan vliegt het seizoen wel weer erg snel voorbij. Al heeft Vos wel bewezen dat als ze in vorm, is ze kan pieken als de beste.
13 januari 2016 18:58
Vraag is of ze na zo'n serieuze periode van overtraindheid uberhaupt weer op haar niveau komt. Legio voorbeelden van sporters waarbij het lijf gewoon een soort van interne rem erop gooit.
13 januari 2016 19:14
@koos misschien doet ze dat expres om zich niet te veel druk op te leggen, dat wil niet zeggen dat ze al goed op weg kan zijn.
13 januari 2016 19:22
Verstandige uitspraak.
13 januari 2016 20:22
Ik heb alle vertrouwen in Vos. Een geweldige sportvrouw met een hele heldere kijk op de zaak. Heeft ook niets meer te bewijzen. Heeft namelijk alles al gewonnen.
13 januari 2016 20:28
Als ze fit genoeg is om te koersen gewoon meenemen naar de os.
13 januari 2016 20:40
Mooi interview in de NRC Next ook, een vrouw van goud.
14 januari 2016 07:56
een parel voor de sport,helder en nuchter.
als deze dame fit is zal ze er weer staan en zo ligt er ook niet teveel druk op haar hopelijk.
inderdaad een mooi interview van deze dame in de nrc next,geeft precies weer waar deze dame voor staat.
14 januari 2016 09:23
Ik vind dit juist wel hoopvol. Zij wil niet dezelfde fout maken door weer te snel op de fiets te stappen en wil eerst gezond worden. Met de kwaliteit die zij bezit zal ze wel terugkomen op een topniveau en met een van der Breggen en een Ferrand-Prevot zullen ze genoeg overwinningen binnenhalen voor het team.
14 januari 2016 12:44
Verstandige beslissing.
Er komt zeker een moment dat zij behalve trainen ook wedstrijden gaat fietsen in 2016.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.