Vos, Nys en Van Aert maken kans op plek in atletencommissie UCI
foto: Marcel Koch
woensdag 25 januari 2017 om 07:25

Vos, Nys en Van Aert maken kans op plek in atletencommissie UCI

Marianne Vos is kandidaat om in de atletencommissie van de UCI terecht te komen. De regerend Nederlands kampioene veldrijden gaat de strijd aan met drie andere rensters uit de cross, waarvan Sophie de Boer er één is. Bij de mannen zijn onder anderen Sven Nys, Wout van Aert en Thijs van Amerongen in de running.

Tijdens het WK veldrijden van aankomend weekend in Bieles kunnen alle ingeschreven veldrijders stemmen op hun favoriet als het gaat om de vertegenwoordiging vanuit het veldrijden. Aan het einde van het wereldkampioenschap wordt de uitslag bekendgemaakt. De gekozen leden, één man en één vrouw, worden voor vier jaar lid van de atletencommissie.

Vos werd in 2015 al de afvaardiging vanuit het veldrijden in de atletencommissie.

Atletencommissie UCI, veldrijden
Kandidaten, mannen
flag-nl Thijs van Amerongen
flag-be Sven Nys
flag-be Wout van Aert
flag-fr Francis Mourey
flag-ch Simon Zahner

Kandidaten, vrouwen
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Sophie de Boer
flag-us Katie Compton
flag-cz Katerina Nash


[poll id=”415″]

[poll id=”416″]

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2017 07:49
Nys moet een grap zijn. Die is nu manager en heeft andere belangen.
Waarom niet Pauwels ;)
25 januari 2017 08:09
Ja heel gek voor een atletencommissie. Een ploegleider.
25 januari 2017 08:31
Van Aert lijkt me ook niet de beste keuze: zal ook daar gesouffleerd moeten worden door Albert.
Niet Vlaamse inbreng gekoppeld aan ervaring lijkt me ook niet gek: juist een Mourey of een Zahner kunnen input geven over hoe de UCI de CX elders/anders zou kunnen promoten.
25 januari 2017 09:15
Wat Zahner twitterde vond ik alvast wel interessant: "To bring a view from outside the current holy land of cx, and would love to help having a bigger worldcup, 10-12 races, 6-8 countries." Ik denk dat de Wereldbeker vooral Europees moet uitwaaien naar landen als Groot-Brittanië, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken om zo talenten als Pidcock, Richards, Andreassen en een boel Fransen in de cross te houden. In Zwitserland timmeren ze hard aan de weg met de EKZ Crosstour, dus zou mooi zijn als ze ook weer een wereldbeker krijgen. Combinatie van Zahner-De Boer lijkt me goed.

Dat Van Aert zich kandidaat stelt voor een kandidatuur van vier jaar is ook wel interessant te noemen.
25 januari 2017 09:45
Zou Van Aert denken dat de atletencommissie mag helpen met het slaan van de paaltjes?
25 januari 2017 10:04
Zou leuk zijn dat er iemand van buiten Nederland/België lid wordt van die atletencommissie. Ik heb wel een voorkeur voor Zahner. Wereldbeker blijft sowieso belangrijkste klassement en dat zou wel eens mogen uitgebreid worden. Dat kan er alleen maar voor zorgen dat de kalender wat genormaliseerd wordt. Minder wedstrijden in België. Ideaal zou dan zijn om slechts 1 klassement te hebben in België buiten de wereldbeker.
25 januari 2017 10:05
Zahner - Compton zou ik doen. Beide goed om het veldrijden te internationaliseren. Opvallend dat er 80 keer op de mannen is gestemd en 140 keer op de vrouwen. Raar publiek heeft Wielerflits.
25 januari 2017 10:13
@HoofdIsVrij Mijn eerste ingeving was ook om twee balletjes aan te drukken en op de onderste STEM knop te drukken. Die knop bleek alleen voor de vrouwenpoll te zijn. Als meer op die manier stemmen kan ik begrijpen dat de mannen worden overgeslagen.
25 januari 2017 10:40
wat zijn de regels om in het kandidaten lijstje te komen?
25 januari 2017 10:42
Een renner heeft toch net zo goed andere belangen?
25 januari 2017 10:51
Wie zitten er nog meer in deze commissie? Zijn deze twee nieuwe de enige veldrijders in de commissie? Voor hoelang word je gekozen? Welke bevoegdheden heeft de commissie? Waarom kan een oud-renner/huidig ploegleider in de atletencommissie? Zijn er ook ploegleiderscommissies?

Volgens mij weten we veel te weinig om te kunnen oordelen wie erin hoort. Boven de polls had even goed kunnen staan: wie vind je de sympathiekste veldrijder? Dan was er ook Nys & Vos uitgekomen.
25 januari 2017 10:56
Het is voor 4 jaar en volgens mij zit er maar één iemand per discipline in die atletencommissie. Op de rest van je vragen heb ik geen antwoord. Wat transparantie zou dus ook goed zijn.
25 januari 2017 12:04
Vos is in 2015 al gekozen, dus de periode is geen vier jaar. En bij twee jaar zou ze nu 'herkiesbaar' ipv 'verkiesbaar' zijn. Als ik het bericht van 2015 goed begrijp, was ze toen de enige voor het hele veldrijden en komen er nu een m+v.
29 januari 2017 23:49
@Redactie: Uitslag is bekend
Zahner wint met 1 stem voorsprong op Sven Nys en bij de Vrouwen wint Nash ruim.
http://www.uci.ch/pressreleases/nash-and-zahner-elected-onto-the-uci-athletes-commission/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.