Vos spoelt teleurstellend WK weg in Maldegem
foto: Orange Pictures - Sportfoto (archief)
woensdag 7 februari 2018 om 14:37

Vos spoelt teleurstellend WK weg in Maldegem

Marianne Vos heeft de Parkcross van Maldegem op haar naam geschreven. De dertigjarige renster van WaowDeals, die vorige week nog een teleurstellend WK in eigen land beleefde, toonde zich op het razendsnelle parcours superieur. Annemarie Worst wist in de achtergrond na een spannende strijd Laura Verdonschot af te houden voor plaats twee.

Bij de vrouwen was het Marianne Vos – die op het laatste moment aan de startlijst werd toegevoegd – die haar tegenvallende presteren op het voorbije WK veldrijden wilde wegspoelen. Ze schoot als een komeet uit de startblokken, wat haar halfweg koers al een voorsprong van een vijftiental seconden opleverde op een achtervolgende groep bestaande uit wereldkampioene Sanne Cant, Katie Compton, Annemarie Worst, Maud Kaptheijns, Loes Sels en Laura Verdonschot.

Na twintig minuten cross bleek de motor van Compton aangeslagen. De Amerikaanse veterane – die vorige week na een spannend duel om de wereldtitel nog werd geklopt door Cant – zette zich op kop van de achtervolgende groep. Het door Compton opgelegde tempo bleek verrassend te hoog voor Cant, die samen met haar landgenote Sels de kop van de koers moest laten gaan.

Ondanks het verweer van Compton, reed een sterk rijdende Vos alleen maar verder weg. De Amerikaanse bleek zichzelf in de achtervolging te hebben vergaloppeerd, want ze moest Worst en Verdonschot op twee ronden van het einde laten gaan. In de schaduw van Vos, die na een knappe solo uitgebreid mocht vieren, zorgden de twee achtervolgsters voor een spannende strijd om plek twee. Het was uiteindelijk Worst die Verdonschot wist te verschalken.

Uitslag flag-be Parkcross Maldegem 
1. flag-nl Marianne Vos (WaowDeals)
2. flag-nl Annemarie Worst (ERA-Circus)
3. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal)
4. flag-us Katie Compton (KFC Racing p/b Trek/Knight Composites)
5. flag-nl Maud Kaptheijns (Crelan-Charles)
6. flag-be Loes Sels (Crelan-Charles)
7. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus)
8. flag-nl Manon Bakker (Experza-Foodlogix)
9. flag-it Alice Maria Arzuffi (Lensworld-Kuota)
10. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex)

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2018 14:41
Mooi dat ze toch nog een overwinning weet mee te pakken in het veld.
7 februari 2018 14:43
Wat een klasbak. Ik hoop dat ze de komende tijd de juiste balans weet te vinden gevaar van overbelasting moet niet worden onderschat.
7 februari 2018 15:03
Vooral mooi dat ze haar neus niet ophaalt voor kleinere wedstrijden: Een echte liefhebster!
7 februari 2018 18:48
wat een doorzetter, veel respect. Als ik een wielrenner of wielrenster mocht kiezen uit Nederland van de afgelopen 40 jaren, dan is het Marianne.
7 februari 2018 19:06
Leuk, dat ze nog wat van haar klasse laat zien. Je zou haast denken dat het voorbij was.
8 februari 2018 11:16
Zou leuk zijn als ze volgend jaar vol terug kwam in het veldrijden en er strijd komt met Kant.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.