Marianne Vos werkt het in Zolder af in de slotronde
Foto: Photopress.be
woensdag 26 december 2018 om 14:23

Marianne Vos werkt het in Zolder af in de slotronde

Marianne Vos heeft een razend spannende wereldbekercross in Zolder gewonnen. De Nederlandse was in de slotronde sneller dan Lucinda Brand en Sanne Cant.

Het parcours in Zolder lag er snel en bevroren bij vanmiddag, en dus was pech of een slechte start dodelijk. Europese kampioene Annemarie Worst kreeg met dat laatste af te rekenen. Ze miste haar start volledig en kwam in positie 40 (!) terecht. De Nederlandse zou nooit meer vooraan verschijnen, maar knokte zich nog wel knap in de top 10.

Desalniettemin kleurde het kopgroepje van vijf dankzij Marianne Vos, Lucinda Brand, Ceylin Alvarado en Maud Kaptheijns voornamelijk Nederlands. Vos viel daar drie ronden voor het einde uit weg na problemen met haar versnellingsapparaat. Een sterke Vos maakte vervolgens in geen tijd haar achterstand van vijftien seconden goed en zette zich in de slotronde op het juiste moment aan de leiding.

Brand spartelde nog het langst tegen en probeerde net voor de cruciale technische zone Vos zelfs nog voorbij te snellen. Toch was het de zevenvoudige wereldkampioene in het veld die met de zegebloemen aan de haal ging.

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 6: Zolder

1. flag-nl Marianne Vos
2. flag-nl Lucinda Brand op 1s
3. flag-be Sanne Cant op 6s
4. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado op 15s
5. flag-nl Maud Kaptheijns op 20s
6. flag-be Loes Sels op 22s
7. flag-gb Nikki Brammeier op 23s
8. flag-nl Inge van der Heijden op 26s
9. flag-nl Annemarie Worst op 32s
10. flag-it Eva Lechner op 35s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.