Tadej Pogacar en Jasper Philipsen amuseren zich in Singapore: “We zijn samen gegroeid”
foto: Cor Vos
zaterdag 28 oktober 2023 om 12:15

Tadej Pogacar en Jasper Philipsen amuseren zich in Singapore: “We zijn samen gegroeid”

Update Tadej Pogacar en Jasper Philipsen staan zondag aan de start van Tour de France Prudential Singapore Criterium. De voormalige ploeggenoten hebben wat herinneringen opgehaald aan hun tijd samen. “We zijn samen gegroeid”, vertelt Pogacar in een persbericht van ASO.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogacar en Philipsen waren twee jaar ploeggenoten bij UAE Emirates. Hun eerste seizoen samen was in 2019. “Jasper en ik hadden meteen een klik, eigenlijk al meteen tijdens de eerste voorbereidingen op het wegseizoen. Trouwens, wisten jullie dat we allebei geboren zijn in 1998. Dat moet een goed wielerjaar zijn, nietwaar?”

Dat seizoen reden de twee een aantal rittenkoersen samen, waardoor er een vriendschap ontstond tussen de twee. ‘We zijn dat jaar eigenlijk samen gegroeid. Jasper als sprinter en ik als klimmer”, aldus Pogacar.

‘We sturen elkaar nog vaak’
Philipsen heeft zelf van dichtbij kunnen zien hoe Pogacar aan de top is geraakt. Een andere persoon is de Sloveen wel niet geworden, zegt de Belg. “Tadej is totaal niet veranderd. Hij mag dan heel veel koersen gewonnen hebben, hij is nog even aardig als vroeger. We rijden niet meer voor dezelfde ploeg, maar sturen elkaar nog met vaak berichten.”

De twee wereldtoppers zijn niet de enige grote namen aan de start van de tweede editie van de Tour de France Prudential Singapore Criterium. Ook Egan Bernal, Chris Froome, Mark Cavendish en Peter Sagan zullen een rugnummer opspelden.

Update op 28/10 om 12.15 uur: Pogacar en Philipsen amuseren zich rot 
Pogacar en Philipsen zijn zich aan het amuseren in Singapore. Op de vooravond van het criterium gingen de twee het parcours op. Een verkenning kunnen we het niet noemen, want de twee reden in een soort fietsbuggy op het lokale rondje. Philipsen aan het stuur, Pogacar in de buggy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.