Vroege vluchter Jonas Abrahamsen tweede in Dwars door Vlaanderen: “Blij dat ik nu wél op het podium sta”
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 17:27

Vroege vluchter Jonas Abrahamsen tweede in Dwars door Vlaanderen: “Blij dat ik nu wél op het podium sta”

Jonas Abrahamsen verraste woensdag met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen. De Noor van Uno-X kon vanuit de vroege vlucht zijn karretje aanhaken bij de favorieten en reed in de finale nog weg achter de winnaar Matteo Jorgenson. “Ik heb al veel in de aanval gereden dit jaar, dus ik ben blij met deze podiumplaats”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Ik was er al dichtbij in Tirreno-Adriatico. Toen werd ik op vijftig meter van de streep ingehaald”, memoreert Abrahamsen aan rit vier van de Koers van de Twee Zeeën. “Ik ben heel blij dat ik nu wél op het podium sta.”

Heeft Abrahamsen gelooft dat hij Dwars door Vlaanderen kon winnen? “Alles is mogelijk, maar Jumbo (Visma | Lease a Bike, red.) was heel sterk met twee man. Ik viel ook veel aan, maar ik ben heel blij dat dit gelukt is met zulke sterke renners om mij heen.”

Abrahamsen zei ook nog dat het tegenwoordig niet gemakkelijk is om mee te zitten met de vroege vlucht. “Ik ben er ook tijd uit geweest met klierkoorts, maar sinds ik vorig jaar de Tour de France heb gereden, voel ik dat ik veel beter ben. Daarom ben ik blij met podium in WorldTour-race.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.