Vroege vluchter Kröger boekt knappe zege in Healthy Ageing Tour
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2019 om 17:08

Vroege vluchter Kröger boekt knappe zege in Healthy Ageing Tour

De tweede etappe van de Healthy Ageing Tour is een prooi geworden voor Mieke Kröger. De sterke Duitse van Virtu maakte onderdeel uit van de vlucht van de dag, maar wist uit de greep te blijven van het peloton. Mede-vluchter Romy Kasper werd tweede, terwijl Jolien D’Hoore de sprint won van het peloton.

Nerveuze openingsfase 
Gisteren won een Finse op het Duitse eiland Borkum. Lotta Lepistö zegevierde na een felbetwiste etappe, waarin de wind vrij spel had. Vandaag begonnen de rensters ‘gewoon’ weer op het vasteland, met een rit van en naar Surhuisterveen. Maar ook nu ontstonden er al vroeg waaiers. Dit keer vond er echter al snel weer een hergroepering plaats.

Drie rensters rijden weg 
Het bleek de aanzet tot een nerveuze etappe, waarin er werd aangevallen, versneld, getemporiseerd en gevallen. Na goed vijftig kilometer keerde de rust echter weer terug in het peloton, waardoor Mieke Kröger, Nicole Steigenga en Romy Kasper konden wegrijden. De drie vluchters pakten een voorsprong van ruim drie minuten.

Toch had het peloton de situatie onder controle, waardoor we een vrij geschiedenisloze etappe kregen. Toch wisten Kröger, Steigenga en Kasper goed stand te houden. Wat heet: het peloton bleef in de finale hangen. Vooraan bleek Steigenga de minste van de drie, waardoor ze moest afhaken.

Kröger houdt knap stand 
Maar Kröger en Kasper reden zonder pardon door. Met nog drie kilometer te gaan was de voorsprong vijftien seconden. Kwam het peloton te laat? Vooraan ging het voor Kröger blijkbaar nog niet hard genoeg. De sterke Duitse reed weg van Kasper. De renster van Virtu wist vervolgens knap stand te houden.

Jolien D’Hoore won de sprint van het peloton – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.