Vrouwencrossteams Vondelmolen en Xalt bundelen krachten
Geert Wellens en Jurgen Landrie - foto: Xalt/Vondelmolen
zaterdag 23 november 2019 om 18:26

Vrouwencrossteams Vondelmolen en Xalt bundelen krachten

Geert Wellens, manager en ploegleider bij Vondelmolen Cycling Team en Jurgen Landrie, manager bij Xalt Cycling Team slaan de handen ineen. Beide heren gaan vanaf december 2019 hun vrouwenveldritteams achter de schermen samen ondersteunen. Beide ploegen zullen in hun huidige vorm het seizoen afwerken, waarna komend voorjaar de concrete plannen duidelijk zullen worden.

“Met deze samenwerking willen we samen met de groei van de vrouwencross op een vernieuwende manier meegroeien en op korte termijn een plekje afdwingen tussen de wereldtoppers. Net zoals we nu doen blijven we inzetten op het ontdekken en ontwikkelen van jeugdige crosstalenten om ze dan gestaag te laten doorgroeien naar onze Elite-ploeg.”

“Alle deuren blijven open voor de rensters die nu aan de slag zijn in beide teams en de beslissing om mee te werken aan dit ambitieuze plan ligt volledig bij hen, maar laat duidelijk zijn dat niemand aan zijn lot zal worden overgelaten”, laat Geert Wellens weten.

“Wedijveren met grote ploegen”
“Met de Nederlandse Geerte Hoeke, die al mooie overwinningen behaalde dit seizoen en in het verleden al top vijf reed bij de elites op de Koppenberg, hebben we al een topper in de rangen”, vertelt Jurgen Landrie. “Ook Suzanne Verhoeven, twee jaar geleden Belgisch kampioen bij de belofte-vrouwen maakt deel uit van ons Xalt Cycling Team. We gaan deze rensters op termijn aanvullen met beloftevolle rensters uit het Vondelmolen-team van Geert. Uiteindelijk willen we een team vormen dat kan wedijveren met de grote ploegen.”

Bij het toekomstige vrouwenteam dat vanaf volgend seizoen verschijnt, zal Wellens de sportieve zaken voor zich nemen en Landrie de zakelijke. Bij zijn huidige team verdwijnen voor Wellens te vaak de sportieve zaken aan de kant door de drukte die duobaan als manager en ploegleider met zich meebrengt. “Vanaf komend jaar kan ik dus volledig mijn ding doen en onze jeugd de volle aandacht geven tijdens trainingen, wedstrijden en stages. En dit zonder me met de financiële kant van de zaak te moeten bezighouden. Jurgen die de touwtjes zakelijk in handen neemt en ik die me op het sportieve gooi, daar zit muziek in”, vindt Wellens.

Met de komst van dit team hopen Geert en Jurgen om hun steentje bij te dragen in het verder opwaarderen van het vrouwenveldrijden, iets wat van in het begin de ambitie van Xalt Cycling was. De jeugdwerking van Geert is hier een perfecte aanvulling op. Op korte termijn wil de tandem Wellens-Landrie doorgroeien tot een grote speler in de vrouwencross.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.