Vrouwenploeg CCC slaat slag met transfer Ashleigh Moolman
foto: Sirotti (archief)
maandag 10 september 2018 om 15:43

Vrouwenploeg CCC slaat slag met transfer Ashleigh Moolman

Ashleigh Moolman-Pasio rijdt volgend jaar voor de vrouwenploeg van CCC. De Zuid-Afrikaanse renster behoort dit seizoen tot de beste rensters bergop. Ze maakt de transfer van Cervélo-Bigla.

Het is de eerste transfer van het nieuwe CCC, de ploeg die dit seizoen nog door het leven gaat als WaowDeals. De 32-jarige Moolman-Pasio is momenteel de nummer vier van de UCI World Ranking achter Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Anna van der Breggen. De klimster zal kopvrouw worden in heuvelklassiekers en etappekoersen.

‘Meer prijzen pakken’
“Na vier jaar mooie jaren bij m’n huidige ploeg ben ik toe aan een volgende stap”, zegt Moolman in het persbericht. “Met de overgang naar CCC hoop ik me nog verder te ontwikkelen en vooral meer prijzen te pakken. Ik sprokkel in het seizoen de nodige ereplaatsen, maar wil ook vaker op de hoogste trede van het podium staan.”

Manager Eric van den Boom is blij de ervaren renster toe te voegen aan de selectie. “In de heuvels en bergen kan ze uit de voeten en ook het tijdrijden is een discipline die haar ligt. Ze haalt steeds een hoog niveau en dat een heel seizoen lang. Het zou mooi zijn als ze nog een laatste stapje naar de absolute top kan zetten en met al haar kwaliteiten uitgroeit tot een uithangbord van de ploeg”, zegt Van den Boom.

Zeven rensters WaowDeals blijven
Van de huidige WaowDeals-selectie gaan zeven rensters mee naar CCC in 2019: Inge van der Heijden, Jeanne Korevaar, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers, Dani Rowe, Sabrina Stultiens en Marianne Vos.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
10 september 2018 15:49
Waow wat een deal!
10 september 2018 16:32
Rijden ze dan trouwens ook in het oranje tenue?
    10 september 2018 16:36
    Ja, de vrouwen gaan in dezelfde uitrusting rijden als de mannen.
    10 september 2018 16:56
    Mooi hoor! La Vos nog eens de waardering die ze verdient plus een geweldige renster erbij!
    10 september 2018 16:58
    @Doup

    Jammer dat van Emden en van Dijk niet bij CCC rijden dan.
    11 september 2018 13:52
    Is het tenue van 2019 al bekend of is het een educated guess dat ook CCC-world tour in het oranje zal rijden?
11 september 2018 08:47
Erg goed nieuws voor beiden! Kan de voertaal gewoon Nederlands blijven ;)
"als ze nog een laatste stapje naar de absolute top kan zetten"
Zij behoort al tot de absolute top, zij was de enige die tot net onder de top van de Zoncolan bij Annemiek kon blijven. Dat ze weinig zeges pakt, komt doordat ze niet kan sprinten, maar of je dat nog aanleert op je 32e..?
    11 september 2018 13:18
    Van der Breggen kon ook niet sprinten toen ze bij Rabo kwam, daar heeft ze naast Vos wel leren winnen. Ik denk dat Ashleigh hetzelfde hoopt te doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.