Vrouwenploeg Virtu stopt na dit seizoen

maandag 24 juni 2019 om 17:33
Vrouwenploeg Virtu stopt na dit seizoen

Bastianelli wint de Ronde van Vlaanderen - foto: Cor Vos

De Deense vrouwenploeg Virtu stopt na dit seizoen. Dat heeft eigenaar Bjarne Riis bevestigd tegenover TV2 Sport. “Ik vind het enorm jammer dat we dit moeten melden. Ik hoopte dat het een project was dat we konden blijven voortzetten, maar we missen simpelweg sponsoren. Daarom hebben we besloten om deze beslissing te nemen”, zegt Riis.

“We hebben de afgelopen drie jaar zelf gefinancierd, maar om zakelijke redenen kunnen we dat niet voortzetten”, aldus de Deense ploegbaas.

Mannenploeg gaat wel door
Terwijl een streep moet door de Virtu-ploeg, gaat de mannelijke tak van de formatie wel door in 2020. Het plan is om met het (nu nog) continentale Team Waoo een stap te zetten naar ProContinentaal niveau. Wel presenteerde de overkoepelende organisatie achter de Virtu-teams eerder deze maand een verlies van 2,5 miljoen euro over 2018.

Succesvol voorjaar
Riis baalt dat het boek sluit voor zijn succesvolle vrouwenploeg. Kopvrouw Marta Bastianelli won dit voorjaar de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast reed ze naar ereplaatsen in onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. In de selectie zit ook de Nederlandse Anouska Koster.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.