Vuelta 2015: Rossetto en Courteille niet verder na val
foto: Sirotti
vrijdag 11 september 2015 om 22:45

Vuelta 2015: Rossetto en Courteille niet verder na val

In de finale van de negentiende etappe in de Vuelta a España 2015 lagen opeens twee renners op de grond. Stéphane Rossetto van Cofidis en Arnaud Courteille van FDJ waren de enige coureurs die tegen het asfalt kwakten. De Fransen zouden de finish in Ávila niet halen.

Rossetto stond achttiende in het klassement, maar kon zijn weg niet vervolgen. Wat de schade bij hem is, is nog niet bekend. Courteille is met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis gebracht, vermoedt zijn ploeg op Twitter.

Eerder op de dag was Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) al niet opgestapt. Door deze drie uitvallers zijn er nog 159 renners in koers. Boven- en onderaan in het algemeen klassement staat een Nederlander, namelijk Tom Dumoulin (leider) en Boy van Poppel (op 4u37m52s).

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 september 2015 22:58
Wel heel sneu om zo vlak voor het einde van de Vuelta op te moeten geven.
Vooral voor Rossetto die toch meer dan leuk bezig was.
11 september 2015 23:24
Las nog in de reacties van iemand die zich verbaasde over hoe goed Rossetto bezig was en even later lag hij op het asfalt. Zo snel kan het gaan in het wielrennen. Dit had ook zo maar Aru of Dumoulin kunnen zijn.
11 september 2015 23:47
Dit is wel heel zuur voor die jongens:( Rossetto zag je wel paar x aan zijn mond voelen toen die op de grond lag.
Het valt me wel op dat je geen grote valpartijen heb deze vuelta.
12 september 2015 00:42
Idd weinig gestress deze vuelta, maar er zijn ook weinig sprintritten geweest en er zijn ook weinig (tot geen) sprintploegen.
Rossetto zoals al gezegd bezig aan een goede Vuelta en ook Courteille was al een paar dagen goed en beloonde dat gisteren door zich te laten zien.
12 september 2015 01:39
Zo goed volg ikhet niet, maar wat warenrossetto's resultaten, gezien zn goede vuelta?
12 september 2015 08:41
Rossetto is 28 jaar. Reed in 2010 bij Vacansoleil zakte toen terug naar franse c-ploegjes. Vorig jaar bij Auber93 liet hij zich weer zien! Wat hem een profcontract bij Cofidis opleverde. Rijd dit jaar goed in wat zwaardere wedstrijden. Volgens mij 5de in de Route du Sud en heeft een of twee overwinningen geboekt.
14 september 2015 21:40
Wel erg sneu voor Rossetto die door deze val niet alleen 2 tanden kwijtspeelt en een elleboogkwetsuur heeft opgelopen, maar die naast een plaats binnen de eerste twintig van een grote Ronde ook een zekere selectie is misgelopen voor het wereldkampioenschap tijdrijden in Richmond. Zie http://ftp.cyclingpro.net/velopro/road/stephane-rossetto-si-pres-du-but Als tweede van het Franse kampioenschap tijdrijden (op 3 seconden van Coppel) had hij de belofte op zak van de Franse selectieheer voor deelname aan Richmond. Hij heeft door bemiddeling van de broers Feillu in 2010 een contract getekend bij Vacansoleil. Hoewel hij toen als 23jarige 30° was in een zware Ronde van Burgos (o.m. net na … Landa, Moreno en Karpets) is zijn contract niet verlengd. Na 2 jaar als amateur en 2 jaar bij Big Mat-Auber, waarvoor hij o.a. de vierdaagse Boucles de la Mayenne en een rit in de Ronde van de Limousin gewonnen heeft, kreeg hij dit jaar een contract bij Cofidis (die hem intussen tot 2017 vastgelegd heeft). Zijn voornaamste uitslagen dit jaar zijn, naast het Franse tijdritkampioenschap: 4° in de Route du Sud (op goed 1 minuut van Contador en Quintana) en 4° in de Ronde van Yorkshire. In de Route du Sud was hij in 2014 ook al 6°. Rossetto is geen supertalent, maar geldt als iemand met een grote motor die zware wedstrijden aan kan, vooral op heuvelachtig terrein (geen echte klimgeit).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.