Vuelta 2016: Direct Energie heeft selectie compleet
Foto: Sirotti
zaterdag 13 augustus 2016 om 09:49

Vuelta 2016: Direct Energie heeft selectie compleet

Direct Energie heeft negen namen op papier voor de komende Ronde van Spanje. De Franse formatie, die dankzij een wildcard mag deelnemen, komt met een relatief onervaren vrijbuitersploeg naar de Vuelta.

Opvallend is dat de negen renners in totaal slechts twee profzeges hebben behaald in hun carrières. Alleen Romain Sicard (2009) en Tony Hurel (2012) konden ooit één profkoers winnen. Hurel heeft de La Poly Normande op zijn palmares staan, terwijl Sicard zeven jaar geleden de overwinning pakte in de Subida Al Naranco.

Vier renners in de selectie maken volgende week hun debuut in een grote ronde. Ryan Anderson, Lilian Calmejane, Romain Cardis en Julien Morice hebben nog nooit een drieweekse rittenkoers gereden.

Selectie Direct Energie voor Ronde van Spanje (20-8 tot en met 9-11)
flag-ca Ryan Anderson
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Romain Cardis
flag-fr Tony Hurel
flag-fr Fabrice Jeandesboz
flag-fr Julien Morice
flag-fr Bryan Nauleau
flag-fr Perrig Quemeneur
flag-fr Romain Sicard

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2016 09:54
Tsja. Ben vooral benieuwd naar Calmejane, die maakt een sterke indruk dit jaar.
Ben benieuwd hoe ze hier bij Wanty of CCC naar kijken.
13 augustus 2016 09:54
Jammer dat coquard niet gaat. Zo stelt dit ploegje weinig voor
13 augustus 2016 10:01
De Franse teams in de Vuelta zijn echt alleen pelotonvulling. Had Roompot nog beter kunnen starten.
13 augustus 2016 10:04
Ik heb echt belachelijk slechte selecties voorbij zien komen. De Vuelta toont weer aan waarom ze by far de minste grote ronde is.
13 augustus 2016 10:10
Het probleem van de Vuelta is denk ik vooral dat hun rittenschema niet op maat is van het WK. Ze hebben amper echt vlakke etappes maar het WK is wel compleet vlak. Dan komen de sprinters natuurlijk niet. Ook is het nu door Rio voor de klassementsrenners/heuvelrenners niet zo makkelijk doortrekken van de Tour naar de Vuelta. Nu hebben ze hun vorm al 2 weken doorgetrokken en 2 weken later start de Vuelta al weer. Die 2 dingen gaan denk ik voor een mindere startlijst zorgen.
13 augustus 2016 10:30
Overdreven reactie Lynda. Jij vindt het by far misschien de slechtste ronde omdat je er het minste mee hebt. Cofidis heeft pech van Navarro, FDJ met Pinot en Direct Energie heeft niet beter en had best vervangbaar kunnen zijn.

Qua klassement staan wel Contador, Froome, Quintana, Landa, Kruijswijk, Chaves, s. Yates, s. Sanchez, Miguel Lopez, Barguil, Talansky, v. Garderen, Latour, Intxausti en Gesink aan de start. Sprintetappes zijn er weinig en met het WK later in Qatar is dit niet de meest ideale voorbereiding voor dat soort mannen. Qua punchers heb je met Gilbert, Stybar, Felline, Gerrans, Herrada, d. Moreno, Chaves, s. Yates, Kwiatkowski en Concalves wel kanonnen staan.
13 augustus 2016 10:43
Deze mannen gaan niet al te veel potten breken. In een overgangsetappe is er vanuit de ontsnapping altijd mogelijkheden, ook voor dit soort renners, maar voor de rest lijkt het een kansloze missie.

Dat ploegen zoals FDJ, Direct Energie en Cofidis een 'mindere' of onbekendere selectie neerzetten valt hun trouwens niet te verwijten. Ze kunnen niet een betere selectie afvaardigen. Dat bijvoorbeeld Dan Craven aan de start stond vorig jaar, is echt door gebrek aan beter. Die man kon niks meer dan elke etappe de bus opzoeken.
13 augustus 2016 10:44
Hé, zowaar een Vueltadeelnemer van wie ik nog nooit gehoord heb. En Morice rijdt dan al z'n tweede seizoen bij DE.

Sicard en misschien Jeandesboz voor een plekje bij de beste vijftien, Cardis een enkele topvijf. Verder word ik er niet zo jofel van.
13 augustus 2016 11:17
Tsja dan krijg je een wildcard voor de Vuelta kom je met deze ploeg aanzetten. Er zijn toch heel wat ploegen die een stuk sterkere ploeg hadden gestuurd naar de Vuelta.
13 augustus 2016 12:15
"Ik heb echt belachelijk slechte selecties voorbij zien komen. De Vuelta toont weer aan waarom ze by far de minste grote ronde is."

Dit jaar is dramatisch qua deelnemers (komt door Rio en sprint-WK). Vorig jaar was het een van de beste bezette ronde in pakweg 10 jaar tijd.

Sicard zal het vast leuk doen, voor de rest verwacht ik er niet veel van.
13 augustus 2016 12:18
Na de wat matige Tour zal Sicard zich toch voor zichzelf willen bewijzen in de Vuelta. Maar voor de rest wederom een matig Frans team.
13 augustus 2016 13:07
Ploegen als Wanty moeten dan thuis blijven voor de C-ploeg van Direct Energie of Cofidis..
14 augustus 2016 00:02
Laatste man +1
Al is dit natuurlijk wel de zoveelste behoorlijke matige selectie.
14 augustus 2016 00:04
Inmiddels wordt gefluisterd, dat Valverde en Quintana ook starten in de Vuelta.
14 augustus 2016 00:11
Las het ja. Heerlijk. Die gaan mekaar weer drie weken voor de wielen rijden.

Ik krijg langzaam medelijden met onze Colombiaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.