Vuelta 2016: Kruijswijk tevreden met zesde plek
foto: Sirotti
zondag 21 augustus 2016 om 08:42

Vuelta 2016: Kruijswijk tevreden met zesde plek

LottoNL-Jumbo is met een zesde plaats in de ploegentijdrit goed begonnen aan de Vuelta a España. Dat concludeert de Nederlandse ploeg zelf op de ploegsite. “Ons hoofddoel was om Steven Kruijswijk veilig naar de finish te loodsen en niet te veel tijd te verliezen”, legt Mathieu Heijboer uit.

Trots
De tijdrittrainer vindt dat zijn ploeg een goede tijdrit heeft gereden. “We hebben iets te veel verloren in het laatste stuk, doordat we te vroeg met vijf man overbleven. Dan moet je op safe spelen en dat hebben we gedaan. We zijn opgelucht, want zo’n ploegentijdrit is altijd stressvol. Victor Campenaerts en Jos van Emden waren onze motoren vandaag en ook Koen Bouwman, die debuteert in een grote ronde, heeft het geweldig gedaan. Ik ben trots op het team.” Van Emden kon zich daarin vinden: ” Met deze ploeg, vol met klimmers, hebben we het vandaag goed gedaan.”

Sparen
Ook kopman Steven Kruijswijk keek met een glimlach terug op het resultaat. “We hebben goede zaken gedaan met het team. Ik ben hier tevreden over, we zijn de Vuelta goed gestart. Ik wil me in de eerste week een beetje rustig houden en in een veilige positie blijven. De bedoeling is om zo veel mogelijk energie te sparen voor het zwaarste gedeelte van deze Vuelta.” LottoNL-Jumbo kwam uiteindelijk met Van Emden, Campenaerts, Bouwman, Kruijswijk en George Bennett over de streep. Robert Gesink moest op een technisch gedeelte laten lopen, maar liet op Twitter blijken tevreden te zijn.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2016 08:49
Gesink had een dubbele beurt gedaan eerst op het technische gedeelte, hij offert zijn eigen klassementsambitie op voor de ploeg dus. Kruijswijk en Bennett blijven over voor het klassement normaal gesproken.
21 augustus 2016 08:52
Gesink en vooral Tankink kwamen dus gewoon tekort. Of hebben al vroeg heel veel gegeven. Verder goede prestatie, niet meer, niet minder.
21 augustus 2016 08:56
@wim ik neem aan dat je het hele artikel hebt gelezen? Gesink heeft zich bewust opgeofferd.. dus of hij nou zo denderend tekort kwam. Daarnaast staat hij zonder klassementsambities aan de start.
21 augustus 2016 09:03
Knap van Bouwman dat hij bij de laatste vijf kon blijven. Goed voor het vertrouwen en voor de toekomst.
21 augustus 2016 09:10
Gesink offert zich natuurlijk niet op als hij echt goed is. Dan is het zonde om gelijk op dag 1 je klassement te vergooien. Het resultaat is ok, Kruijswijk zal allicht meer tevreden zijn dan bv. een Barguil.
21 augustus 2016 09:13
De val van Gesink in Zwitserland met een hersenschudding tot gevolg heeft er kennelijk toch wel ingehakt. Op de hoogte stage van dik 3 weken in Boulder kon Gesink te weinig kwaliteittraining doen naar zijn zeggen. Normaal zou een iets mindere Gesink er in de ploegentijdrit toch wel bij blijven. Hopelijk verbetert hij om later deze ronde als meesterknecht Kruijswijk bij te staan.

Knap dat de 2 lichtgewichten Bouwman en Bennett er tot het einde bij bleven. Bennett is zo bezig aan een goed seizoen.
21 augustus 2016 09:28
Sephiroth, jawel maar die twee kunnen samengaan toch? Gesink heeft zich in de beginfase opgeofferd en veel gegeven, maar dat neemt nog steeds niet weg dat hij tekort kwam, om de ploeg op sleeptouw te nemen. Een echt goede Gesink zou altijd bij de laatste vijf blijven.

Geeft ook niet, er hangt geen verwachting aan. Prima toch zo...
21 augustus 2016 09:33
Bennett is inderdaad sterk bezig, Als je hem bezig zag in California en daarna de Tour dan zou je verwachten dat hij gepiekt heeft en nu wel minder zou moeten zijn geworden.
maar als vlieggewicht die maar gemiddeld kan tijdrijden stijgt hij in deze lastige en zware discipline op een parcours dat absoluut niet het zijne is toch wederom boven zichzelf uit.

hetzelfde mag ook wel gezegd worden van Bouwman overigens die deze TTT boven aller verwachting goed presteert.
Als iemand mij deze vijf namen als finishers had genoemd eergister dan had daar een mooie discussie uit gevolgd.

wie had gedacht dat Keizer en Tankink zo vroeg er af moeten en dat Bouwman en Bennett er nog bij zouden zitten en dat nog in een best mooie eindtijd als je alle factoren meenmeemt.

kortom, ik ben zeer tevreden, had op meer gehoopt, maar zeker niet verwacht.
21 augustus 2016 09:43
Goed resultaat.
21 augustus 2016 10:17
Enerzijds knap dat lichtgewichten als Bennett en Bouwman er nog bij zaten. Anderzijds is het ook een teken aan de wand: eigenlijk hadden zij er juist af moeten liggen. Maar blijkbaar waren de krachtpatsers die je op het eind het hardst nodig hebt, te vroeg opgerookt of gewoon niet goed genoeg. Dat TLJ-stopwoord 'tevreden' vind ik daarom wat te makkelijk. De kopman verspeelt door deze onevenwichtigheid in het laatste stukje zomaar twintig seconden.
21 augustus 2016 10:29
In deze Vuelta is 20 seconden zo goed als niets
21 augustus 2016 10:34
Goede uitslag voor Kruijswijk. Eerste week nu deze lijn doortrekken en dan kan hij hopelijk richting de tweede helft opschuiven richting het podium.
21 augustus 2016 10:34
Goed gereden TLJ.. Hoop op een mooie Vuelta
21 augustus 2016 10:38
Dat de zwaargewichten er vroeger afliggen dan de klimmers geeft wellicht ook aan dat het parkoers wat golvender was dan gedacht. Sky staat 1e, maar hun echte hardrijders zitten thuis of elders.
21 augustus 2016 10:42
Eens met je @Tuubke. En dat onevenwichtige is precies de reden waarom ik geen vertrouwen in een tijdritoverwinning had. Ben erg nieuwsgierig welke taktiek afgesproken was. Maar uitgaan van 5 man in het laatste stuk, lijkt mij sterk. Wie is er dus doorgezakt? Hopen dat de Tank en Keizer nog op stoom willen komen en Gesink zich nog verbetert. Bennet en Bouwman mooie pluspunten.
21 augustus 2016 10:44
Keizer is het hele jaar al niet best.
Gesink duidelijk ook nog niet goed anders zit hij gewoon bij de laatste 5 en hebben ze een nog scherpere tijd, want hij heeft in het verleden wel aangetoond een prima TTT'er te zijn. Jammer, maar niets aan te doen. Hij heeft voor de zoveelste keer in z'n leven weer een flinke tik gehad.

1 van de grootste pechvogels.
21 augustus 2016 11:25
@Bizziecle Dat verwacht ik eerlijk gezegd ook niet, hoor. Maar stel dat het er wel op aankomt, bijvoorbeeld voor een podiumplek, dan trek je je de haren uit je hoofd dat je het hier misschien wel onnodig hebt laten liggen.
21 augustus 2016 11:35
@Wildebert

Het zou inderdaad wel interessant zijn om te weten hoe TLJ hun race heeft gereden. Wellicht heeft Gesink weinig beurten op kop kunnen bijdragen, waardoor Keizer en Tankink een extra lange beurt moesten doen? Als Bennett en Bouwman wellicht ook wat kortere beurten deden en Kruijswijk ook niet helemaal topfit begonnen is, dan heb je al gauw een wat minder evenwichtig team; dat ben ik wel met jou eens. De goede tussentijden onderweg doen mij vermoeden dat Tankink en Keizer in het begin wel veel gegeven hebben. Jos van Emden en Victor Campenaerts bleven dan als sterke tijdrijders over in het laatste stuk. Of een andere indeling van de rit achteraf beter was geweest zullen we wellicht nooit weten.
21 augustus 2016 11:36
Wat is dan niet snap is waarom Gesink een dubbele beurt draait en het dan laat lopen. Als hij gewoon zijn beurt had gedaan dan ben ik ervan overtuigd dat hij er wel tot het eind bij gebleven zou zijn. Hadden ze niet hoeven inhouden voor Bennett op het eind.
Kan betekenen dat Gesink gewoon wel goed is maar zich bewust op achterstand laat rijden, zodat duidelijk is dat hij niet voor het klassement gaat. En hij heeft deze ttt als goede training voor hemzelf gebruikt. Maar ik verwacht nog wel wat actie van Gesink deze Vuelta.
21 augustus 2016 12:11
Laat nou eens los dat Gesink hier met klassementsambities staat.
Kruijswijk gaat voor een goed klassement en de ploeg is rond hem gebouwd.
Denk dat Gesink deze ronde etappe gaat winnen vanuit de vlucht!
21 augustus 2016 12:37
Ik verdenk Gesink er soms van dat hij zich verschuilt achter blessures in periodes dat hij niet in vorm is. In de ronde van Zwitserland was hij voor zn val al matig op dreef. Maar het is in het verleden al meerdere malen voorgekomen.
21 augustus 2016 12:48
@Max01 Er is nergens hardop gezegd dat Gesink niet voor het klassement wil gaan. Dus die conclusie moeten we uit deze rit trekken.

Gesink zal zich wel bewust op achterstand hebben laten rijden om Kruijswijk niet in de weg te zitten. Hij heeft al eerder aangegeven begin dit jaar ook wel eens voor ritzeges te willen gaan.
21 augustus 2016 13:04
@Bikepure huh, hij rijdt voor zijn doen een prima proloog en ook in de 1e etappe viel hij. Dus hoe kan je nu zeggen dat hij matig op dreef was.
21 augustus 2016 13:20
TLJ is al weer tevreden....dat gaat niks worden deze vuelta! Al mogen ze dolgraag het tegendeel gaan bewijzen.
21 augustus 2016 14:03
@bikepure
Wat een totale onzin zeg... hij had alleen een proloog gereden, die reed hij zelfs slecht toen hij de Tour de Suisse bijna won, in de beste vorm van z'n carriere.

@robotour
Ja, mogen ze dat van jou? Wat zullen ze blij zijn!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.