Vuelta 2017: Lotto Soudal heeft negen namen op papier

Vuelta 2017: Lotto Soudal heeft negen namen op papier
vrijdag 4 augustus 2017 om 14:12

Lotto Soudal is de eerste formatie die zijn definitieve selectie voor de komende Vuelta a España heeft vrijgegeven. De ploeg van manager Marc Sergeant start met een verzameling van voornamelijk vrijbuiters aan de derde grote ronde van het jaar.

Voor het klassement zijn Spanjaard Rafael Valls en Belgen Maxime Monfort en Bart de Clercq mogelijke pionnen. De Clercq wist twee jaar geleden nog naar een knappe veertiende eindnotering te fietsen. Jens Debusschere zal de honneurs moeten waarnemen in de massasprints. De selectie wordt aangevuld met rasaanvaller Thomas de Gendt, Jelle Wallays, Sander Armée en Thomas Marczynski. Het negental herbergt ook een debutant. De 22-jarige Rémy Mertz mag voor het eerst een grote ronde aanvatten.

Sergeant ging ook nog dieper in op de kwestie rondom Adam Hansen. De Australiër uitte zijn frustratie over zijn niet-selectie voor de Vuelta, waarmee zijn record van (achttien) opeenvolgende grote rondes tot stilstand kwam. “In de Tour kampte Adam al met een blessure aan het zitvlak. De medische staf vreest dat de blessure nog altijd niet voldoende genezen is, en opnieuw kan opspelen bij competitie. Adam heeft de training nog niet kunnen hervatten, waardoor de voorbereiding erg kort zou zijn geweest. Het was kortom een sportieve afweging om hem niet te selecteren. We wisten sowieso dat de reeks vroeg of laat zou stranden.”

Selectie Lotto Soudal voor Vuelta a España 2017
flag-be Sander Armée
flag-be Jens Debusschere
flag-be Bart De Clercq
flag-be Thomas de Gendt
flag-pl Thomas Marczynski
flag-be Rémy Mertz
flag-be Maxime Monfort
flag-es Rafael Valls
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

28 Reacties

Grobbel 4 augustus 2017 om 14:15

Ik zal eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat er een renner was genaamd Rémy Mertz, laat staan dat ie prof was bij Lotto-Soudal.

Wheely 4 augustus 2017 om 14:15

Aha! Dus hiervoor laten ze Hansen thuis. :p

HoofdIsVrij 4 augustus 2017 om 14:19

Redelijk klimteam als iedereen zijn niveau weet te halen. Wel opvallend dat Vanendert niet start.

McMulenga 4 augustus 2017 om 14:19

Die gaan zo te zien voor een anonieme Vuelta zonder noemenswaardige verdiensten net zoals de rest van het jaar. We bashen altijd op TLJ maar de Belgische Lotto is wel heel erg armetierig zeg.

martini151 4 augustus 2017 om 14:21

@Grobbel

Toch vreemd gezien de fantastische 17e plaats in het Belgisch Tijdritkampioenschap als beste jaarprestatie.

Wielrennertje 4 augustus 2017 om 14:21

Jammer voor onze vriendin Been. Geen Tosh :(

Die_Rooie 4 augustus 2017 om 14:23

Waardeloze selectie imho… Zit er, naast wat kleine sprintjes van Debusschere, überhaupt een renner bij die iets gewonnen heeft dit jaar?

vlek 4 augustus 2017 om 14:23

Remy Mertz? Nooit opgemerkt tot dit moment. Hebben ze geen grotere talenten die hier belangrijke ervaring op kunnen doen? Het is verder wel een aardige groep (semi-)klimmers, waarmee ze genoeg kopgroepen kunnen kleuren. Valls eventueel voor een redelijk klassement.

hartstikkebedankt 4 augustus 2017 om 14:24

Debusschere heeft wel snelheid, die zou in een matig sprintveld wel eens een rit kunnen pakken. De Gendt en De Clercq zullen het wel proberen en ergens vooraan eindigen in een paar bergritten, maar hun Tour respectievelijk Giro waren niet echt om over naar huis te schrijven. Bovendien is er een soort trend van goede klimmers/klassementsrenners die in kopgroepen zitten dus zijn zij als semi-klimmer ineens niet meer de sterkste klimmer in de kopgroep. Monfort zal wel weer anoniem rondrijden en op plek 15-25 uitkomen en Marczynski ben ik ook niet zo kapot van. Valls kan gaan voor een top-15 en zou een rit kunnen winnen als hij er voor gaat. Al met al houdt het toch niet over bij de Belgische Lotto.

nederbelg 4 augustus 2017 om 14:27

Ik voorspel ellebogenwerk tussen DeClercq en Montfort om die felbegeerde 17de plek.
En – ja het is voorspelbaar en vermoeiend, maar iemand moet hier toch de vraag stellen – is er een trofee van de Superstrijdlust of van het aantal aanvalskilometers in deze Vuelta?

Utrecht19 4 augustus 2017 om 14:30

@ Nederbelg
Lijkt me wel, waarom zou De Gendt anders meegenomen worden?

AZH 4 augustus 2017 om 14:33

Ik zou De Gendt thuislaten en Hansen meenemen

Wheely 4 augustus 2017 om 14:35

Premio de la combatividad
Premio para el ciclista que, según decisión de los espectadores de televisión, haya sido el más luchador de cada etapa.

Team Spaak 4 augustus 2017 om 14:41

Adverteren van Lotto Soudal: ben je een goede wielrenner, maar net niet goed genoeg om te winnen? Kom dan bij Lotto Soudal! Wij helpen je aan top 10-noteringen.

Zal wel weer Montfort voor een plekje tussen 10 en 15 worden in het AK. What’s new?

nederbelg 4 augustus 2017 om 14:41

@wheely
Gracias!
Spaanse televisiekijkers en een volledig Spaanse jury, hoor ik Degendt al kankeren, voor hij alsnog een oproep doet aan de internationale gemeenschap om blauwhelmen te sturen.

storm-biker 4 augustus 2017 om 15:11

Lekker makkelijk om een eerste jaars prof van net 22 als Mertz af te kraken. Liet vorig jaar met een 6e plaats in LBL voor belofte en 5e plaats in Trofeo Almar zien wel wat in z’n mars te hebben.

lorenzvdg 4 augustus 2017 om 15:16

Is De Gendt ineens een slechte renner geworden ofzo? Hij kan volgens mij mee met eender welk WT team als hij niet zo blind koerst als in de tour. Hij moet gewoon zijn etappes uitkiezen en voor een rit gaan. Kans is groot dat hij er ook eentje pakt.
Verder kleurloos team. Als De Clercq, Monfort en Valls ipv top 20 na te streven ook gewoon vol de beuk erin gooien in de bergen dan pakt deze ploeg bijna zeker 1 of 2 ritten.

Jungle Man 4 augustus 2017 om 15:16

Uitleg inzake Hansen is plausibel. Nu krijgt een andere renner een kans. Heb wel het gevoel van " net niet" mede omdat de Gendt de tour al in de benen heeft

wielrenner 4 augustus 2017 om 15:21

@storm biker
LBL beloften is nogal wat anders dan World Tour Vuelta.

Romāns Vainšteins 4 augustus 2017 om 15:27

De Gendt is een prima renner maar door zijn verongelijkte gekwaak mbt die superstrijdlust natuurlijk een fijne speelbal voor de jolige flister geworden. Het zou mij zeer weinig verbazen als hij na de vuelta gewoon in het rijtje ‘ritwinaar in alle grote rondes’ staat.

vlek 4 augustus 2017 om 15:28
Quote:
Lekker makkelijk om een eerste jaars prof van net 22 als Mertz af te kraken.

Hier is het anders nog niemand gelukt..

jkjustin 4 augustus 2017 om 15:55

Is er bij de vuelta ook een prijs voor de superstrijdlust?

O59 4 augustus 2017 om 17:28

Ik begrijp niet waarom mensen op voorhand alles en iedereen moeten afbreken :-(
‘Get a life’ zou ik zeggen.
Succes gewenst aan alle renners die deelnemen aan de Vuelta !

jooprioolpijp 4 augustus 2017 om 18:07

@O59
Anders blijft het zo leeg onder dit bericht… dit is gewoon geen selectie waar veel positieve voorpret inzit, en ik ben er zeker van dat de meeste WFers dat jammer vinden. Ik proef (en niet alleen bij mezelf) altijd een vrij grote sympathie voor deze ploeg.

Kosmonaut 5 augustus 2017 om 00:20

Waarom zou je niemand mogen afbreken? Bovendien, als elke WFer bij elk bericht maar alles en iedereen de hemel prijst wordt het tamelijk saai hier.

OT: Matige selectie, de Gendt kan in ieder geval weer naar de kantoorhandel voor pen en papier….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.