Vuelta 2018: Dylan van Baarle kan niet verder en moet opgeven
foto: Sirotti
zaterdag 8 september 2018 om 11:14

Vuelta 2018: Dylan van Baarle kan niet verder en moet opgeven

Dylan van Baarle verschijnt vandaag niet meer aan de start van de veertiende etappe van de Vuelta a España. Onze landgenoot van Sky ondervindt te veel last van de blessures die hij overhield aan een valpartij kort na de finish van de twaalfde rit.

Van Baarle eindigde in de twaalfde etappe naar Estaca de Bares op de tweede plaats, maar kwam kort na de finish zwaar ten val door een botsing met een official. Hij gaf al spoedig aan last te hebben van zijn rechterlies en eraan te twijfelen of hij het wel zou volhouden. De organisatie van de Vuelta maakte via een persbericht excuses aan Van Baarle en aan Alexandre Geniez, Mark Padun en Dylan Teuns die eveneens bij de val waren betrokken.

“We wensen ze een voorspoedig herstel en een goed einde van de Vuelta.” Onze landgenoot verbeet aanvankelijk de pijn en eindigde een dag later in de rit naar La Camperona op de voorlaatste plaats, op dertig minuten van de verrassende ritwinnaar Óscar Rodríguez. Vandaag kwam dan het bericht naar buiten dat hij afstapt.

Pijn bleef hetzelfde
“Ik hoopte dat het met enkele behandelingen ’s nachts wat beter zou voelen, maar de pijn is hetzelfde gebleven”, zegt Van Baarle. “Het is een hele strijd om te lopen en het heeft geen zin om in deze toestand verder te rijden.”

Hij geeft aan teleurgesteld te zijn, maar probeert er niet te veel bij stil te staan. “Ik wil me nu snel beter voelen, herstellen en goed voor mezelf zorgen. Gelukkig ben ik in goede handen bij deze ploeg en kunnen ze me helpen. Voor nu denk ik dat een dagje naast de fiets zal helpen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 11:20
Sneue toestand na een sterke Vuelta ...
8 september 2018 11:23
En nogmaals dank voor de goede organisatie ter plekke bij de finish.......
    8 september 2018 13:36
    Lijkt de organisatie op de klim zelf alles goed onder controle te hebben, laten ze je na de finish alsnog struikelen. Deze aankomstplaats was toch niet geschikt voor deze wedstrijd.
8 september 2018 12:43
Sterkte en een voorspoedig herstel @Dylan!
8 september 2018 13:57
Lullig zeg.
8 september 2018 14:20
En nu, organisatie van de Vuelta?? Iemand arbeidsongeschikt maken en het afdoen met sorry?
    8 september 2018 18:12
    De official aanklagen en een flinke schadevergoeding indienen.
8 september 2018 14:22
Hier zal wel wat betaald moeten worden.
8 september 2018 15:08
Dit is wel echt heel lullig, reed prima die jongen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.