Vuelta 2018: Meintjes kopman bij Dimension Data
foto: Sirotti
dinsdag 21 augustus 2018 om 10:12

Vuelta 2018: Meintjes kopman bij Dimension Data

Dimension Data gelooft deze Ronde van Spanje volledig in de kansen van Louis Meintjes. De Zuid-Afrikaan krijgt klimknechten Igor Anton, Merhawi Kudus en Steven Cummings met zich mee. Zij zouden ook voor ritzeges kunnen gaan.

Meintjes keerde deze winter terug naar zijn roots. De Zuid-Afrikaanse ploeg was de ploeg waar zijn profcarrière begon. Met in 2015 een tiende plaats in de Ronde van Spanje. Na twee keer achtste te zijn geworden in de Tour de France was begin dit jaar de Giro zijn doel. Echter, het liep niet als gehoopt. Meintjes reed de ronde ook niet uit. Toch gelooft ploegleider Alex Sans Vega heilig in de kansen van zijn pupil: “Louis wordt steeds beter. Hij is een renner van wereldklasse en grote rondes zijn waar hij zich op specialiseert. We zullen hem 100% ondersteunen en hebben een sterk team om dat te doen”, zegt hij op de website van Dimension Data.

Ook Meintjes zelf is gemotiveerd. “Het was een uitdagend jaar voor het team en ook voor mij persoonlijk, maar we hebben hard gewerkt om ons goed voor te bereiden op de Vuelta”, zegt de Zuid-Afrikaan. In zijn verhaal wijst Meintjes op een sterke Ronde van Burgos, waarin hij negende werd. Alle knechten die hij toen tot zijn beschikking had, starten ook in de Ronde van Spanje. Ryan Gibbons voegt zich bij het gezelschap voor de sprints.

Selectie flag-za Dimension Data voor de flag-es Vuelta a España
flag-za Louis Meintjes
flag-es Igor Anton
flag-er Merhawi Kudus
flag-za Ryan Gibbons
flag-gb Steven Cummings
flag-us Benjamin King
flag-za Johann van Zyl
flag-er Amanuel Gebreigzabhier

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2018 10:20
Het kan vriezen en dooien voor zowel Meintjes als Gibbons denk ik...
21 augustus 2018 10:36
Opletten voor Anton! Hij heeft nog geen contract voor volgend seizoen en dan is hij plots altijd goed.
21 augustus 2018 10:49
Andere ploegen zullen zo’n slaapkop wel links laten liggen dan...,
21 augustus 2018 11:06
Hopelijk laten ze meer zien dan in de BB tour van afgelopen week. Daar werd de kopman 39ste en eerste van zijn team. Beschamend voor een WT ploeg.
21 augustus 2018 12:23
Wie weet ! Als Meintjes weer helemaal top is kan hij zijn karretje in bergen aanhangen en tiende worden in het klassement zonder dat iemand hem heeft waargenomen...

Anton gaat rijden voor een nieuw contract inderdaad. Dan wordt hij wakker uit zijn winterslaap.

Cummings mag hopen dat hij goed gaat rijden en nog bij een PCT een contract gaat krijgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.