‘Vuelta 2019 bezoekt Frankrijk en Andorra’
foto: Sirotti
woensdag 21 november 2018 om 18:39

‘Vuelta 2019 bezoekt Frankrijk en Andorra’

De Vuelta a España zal ook komend seizoen Andorra aandoen. Dit laat Olga Gelabert – de minister van Sport van de dwergstaat – weten aan El Periódico de Andorra. Daarnaast melden verschillende media dat de Spaanse ronde weer naar Frankrijk trekt.

De laatste keer dat de Vuelta op Franse bodem neerstreek, was vorig jaar. Toen begon de ronde met een proloog in Nîmes, om in de tweede etappe aan te komen in Gruissan. De laatste jaren is Andorra ook een populaire bestemming van de Vuelta-karavaan.

Dit jaar kende La Vuelta nog zijn apotheose in de ministaat, met etappes naar de top van Naturlandia en La Gallina. Eerder werd al bekend dat de Vuelta zal beginnen met een tijdrit in de provincie Alicante, waar in totaal vier etappes worden georganiseerd.

Internationaal karakter 
Koersdirecteur Javier Guillén heeft aan het Spaanse persbureau EFE laten weten inderdaad een passage door Frankrijk te ambiëren. “De Vuelta van 2019 zal een internationaal karakter hebben. Sinds we met de Vuelta zijn gefinisht op de Aubisque, is onze ronde erg populair in Frankrijk. De Vuelta-start in Nîmes was ook een groot succes. We moeten er kortom op regelmatige basis terugkeren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.