Vuelta 2019: CCC maakt selectie bekend, debuut Cras bij Katusha-Alpecin

maandag 19 augustus 2019 om 18:50
Vuelta 2019: CCC maakt selectie bekend, debuut Cras bij Katusha-Alpecin

Víctor De la Parte - foto: Cor Vos

Meerdere wielerploegen maakten vandaag de samenstelling bekend waarmee zij naar de Vuelta a España afreizen. Bij Burgos-BH treedt de Nederlander Jetse Bol voor de derde keer aan in Spanje en voor de Belgen Nathan Van Hooydonck en Steff Cras wordt dit hun eerste kennismaking met een grote ronde.

CCC
In de selectie van CCC reden alleen Patrick Bevin en Francisco Ventoso de Vuelta in het verleden al eens. Voor de overige renners wordt het een nieuwe ervaring. Weliswaar ligt de focus bij de ploeg niet zozeer op het klassement, maar Víctor De la Parte kan op de steun rekenen in zijn thuisland. Vanuit de ontsnapping hoopt de ploeg op successen met onder anderen Nathan Van Hooydonck, terwijl Jonas Koch en Szymon Sajnok hun gang mogen gaan in de massasprints.

Selectie flag-pl CCC voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-us Will Barta
flag-pl Paweł Bernas
flag-nz Patrick Bevin
flag-es Víctor De la Parte
flag-de Jonas Koch
flag-pl Szymon Sajnok
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-es Francisco Ventoso


Katusha-Alpecin
Bij Katusha-Alpecin is Daniel Navarro met zijn 36 jaar met afstand de meest ervaren renner. Voor de Spanjaard wordt dit zijn zesde deelname aan de Vuelta, waarin hij in 2014 al eens tiende was. De laatste keer dat hij een goed klassement reed, is evenwel alweer een tijdje geleden. Wellicht kan Enrico Battaglin zich nog eens laten zien op een lastige aankomst, terwijl dit voor de jonge Steff Cras en Matteo Fabbro een mooie kans is om ervaring op te doen in een grote ronde.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-it Enrico Battaglin
flag-be Steff Cras
flag-it Matteo Fabbro
flag-pt Ruben Guerreiro
flag-ru Pavel Kochetkov
flag-ru Viacheslav Kuznetsov
flag-es Daniel Navarro
flag-za Willie Smit


Burgos-BH
Voor Burgos-BH, waarvoor een wildcard de sleutel is voor de Vuelta a España, is de ronde door haar thuisland altijd een belangrijke afspraak. De Spaanse formatie staat met een ervaren ploeg aan het vertrek, want alleen Óscar Cabedo is jonger dan 25 jaar. De paars-rode tenues zullen zonder twijfel te zien zijn in de ontsnappingen en wellicht is daarin ook een rol weggelegd voor de Nederlander Jetse Bol. Eind juli toonde hij al goede vorm in enkele Spaanse eendagswedstrijden.

Selectie flag-es Burgos-BH voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-pt Nuno Bico
flag-nl Jetse Bol
flag-es Óscar Cabedo
flag-es Jorge Cubero
flag-es Jesús Ezquerra
flag-es Ángel Madrazo
flag-es Diego Rubio
flag-pt Ricardo Vilela


Euskadi-Murias
Wat voor Burgos-BH geldt, geldt ook zeker voor Euskadi-Murias. De ploeg uit het wielergekke Baskenland wil zich ongetwijfeld opnieuw tonen, nadat Óscar Rodríguez vorig jaar de dertiende etappe naar La Camperona wist te winnen. De Spanjaard bleek geen eendagsvlieg en dit seizoen boekte hij al mooie resultaten in de Vuelta a Murcia, La Route d’Occitanie en de Vuelta a Burgos. Met Fernando Barceló en Héctor Sáez heeft de ploeg nog enkele interessante namen aan boord.

Selectie flag-es Euskadi-Murias voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-es Aritz Bagües
flag-es Fernando Barceló
flag-fr Cyril Barthe
flag-es Mikel Bizkarra
flag-es Mikel Iturria
flag-es Óscar Rodríguez
flag-es Sergio Samitier
flag-es Héctor Sáez


Caja Rural-Seguros RGA
Voor Caja Rural-Seguros RGA is er hoop op ritsucces. Met sprinter Jon Aberasturi en puncheur Alex Aranburu kan dat in de vlakkere etappes. Zij lieten in de Vuelta a Burgos allebei zien te kunnen winnen. Aranburu maakte indruk op de korte heuveltjes. In de bergen wordt naar Rodríguez en Pardilla gekeken, terwijl Chernetskii, Lastra, Gonçalves en Serrano de groene kleuren van de Spaanse ploeg moeten laten zien in de aanval.

Selectie flag-es Caja Rural-Seguros RGA voor de Vuelta a España 2019
flag-es Jon Aberasturi
flag-es Álex Aranburu
flag-ru Sergei Chernetskii
flag-pt Domingos Gonçalves
flag-es Jonathan Lastra
flag-es Sergio Pardilla
flag-es Cristian Rodríguez
flag-es Gonzalo Serrano

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair