Vuelta 2019: Debutant Van Hooydonck wil zich drie weken testen
©Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2019 om 15:06

Vuelta 2019: Debutant Van Hooydonck wil zich drie weken testen

Met Steff Cras, Harm Vanhoucke en Nathan Van Hooydonck maken zaterdag drie Belgen hun debuut in een grote ronde. Voor Van Hooydonck wordt de Ronde van Spanje een grote test. “Benieuwd hoe ver ik kan komen in ontsnappingen”, aldus de 23-jarige Antwerpenaar.


In zijn derde profjaar acht Team CCC Van Hooydonck klaar om te debuteren in een grote ronde. En de neef van tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig wil er zaterdag meteen staan. “Met mijn coach Marco Pinotti – ook head of peformance bij CCC – heb ik daar hard voor gewerkt. Dan wil je niet ontgoochelen”, zegt Van Hooydonck op de teamwebsite.

Verder mikt de youngster vooral het aanvalswerk. “Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen in ontsnappingen. Ik heb er vertrouwen in dat mijn vorm goed is. Ik trok als voorbereiding en tijdlang op hoogtestage en ik heb het gevoel dat ik behoorlijk goed klim, terwijl ik toch een klassiekerspecialist ben. Ik laste ook nog een mini-stage in Luxemburg in, waar ik wat meer op intensiteit heb gewerkt. Ik kijk er echt naar uit om mezelf de komende drie weken te testen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.