Vuelta 2019: Deceuninck-Quick Step met Declercq en Gilbert

dinsdag 20 augustus 2019 om 10:14
Vuelta 2019: Deceuninck-Quick Step met Declercq en Gilbert

Philippe Gilbert - foto: Cor Vos

Als een van de laatste ploegen heeft Deceuninck-Quick Step haar plannen voor de komende Vuelta a España ontvouwd. In de derde en laatste grote ronde van het jaar zal Nederlands wegkampioen Fabio Jakobsen zijn debuut maken in een grote ronde.

De ploeg start zonder klassementsambities. Enric Mas, de nummer twee van vorig jaar, komt namelijk niet voor in de Vuelta-plannen van Patrick Lefevere. James Knox krijgt de vrijheid om zich te laten zien in de bergen. In de ploeg is er wel plaats voor de Philippe Gilbert, die gisteren bekendmaakte dat hij volgend jaar zal rijden voor Lotto Soudal. Gilbert krijgt met Tim Declercq een landgenoot mee.

“We hebben een mooie mix van jonge en ervaren renners en etappezeges zijn ons doel”, zegt ploegleider Wilfried Peeters. “Fabio debuteert in een grote ronde en met behulp van Maximiliano Richeze hopen we dat hij erbij zal zijn in de massasprints. Rémi Cavagna liet in de Tour of California al zien dat hij ook in staat is tot mooie dingen, terwijl Declercq doet waar hij goed in is: op kop rijden om de ontsnapping terug te halen.”

“Eros is een ervaren renner die in de bergen steun kan bieden en daarnaast kan hij onze jonge renners begeleiden”, vervolgt Fitte zijn verhaal in het persrelaas. “Gilbert en Zdenek Ztybar hebben het in zich om een etappe te winnen. Zij zullen de komende drie weken uitkijken naar mogelijkheden.”

Selectie Decuninck-Quick Step voor de Vuelta a España 2019
flag-it Eros Capecchi
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-gb James Knox
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-cz Zdenek Stybar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.