Vuelta 2019: Dimension Data jaagt op ritzeges

maandag 19 augustus 2019 om 16:13
Vuelta 2019: Dimension Data jaagt op ritzeges

foto: Cor Vos (archief)

Dimension Data heeft acht renners opgesteld voor de Vuelta a España die gaan jagen op ritzeges. De Zuid-Afrikaanse ploeg rekent onder meer op Ben King, die vorig seizoen twee etappes wist te winnen uit de ontsnapping. Ook Edvald Boasson Hagen is van de partij.

Met Louis Meintjes, Ben O’Connor en Amanuel Ghebreigzabhier heeft de WorldTour-ploeg drie renners die in de bergen uit de voeten kunnen. “Ik ben sterk aan het tweede deel van het seizoen begonnen”, zegt de Eritrese klimmer, die eerder dit seizoen al de Giro reed. “Ik ben heel erg gemotiveerd. Vorig jaar reed ik mijn eerste Vuelta en in de derde week kon ik een top-10-resultaat rijden. Dit jaar ben ik nog sterker en heb ik meer ervaring.”

Ben King hoopt dat Dimension Data elke rit een rol kan spelen. “Ik voel mij sterk na de Tour en ik kijk uit om terug te keren naar de Vuelta, met de herinneringen van vorig jaar”, aldus King. “We hebben een relatieve jonge, maar getalenteerde ploeg. We hebben voor alle ritten wel iemand om uit te spelen, dus dat betekent dat er nooit een saaie etappe voor ons is.”

Met Rasmus Tiller en Nicholas Dlamini stelt Dimension Data twee debutanten in een grote ronde op.

Selectie Dimension Data voor de Vuelta a España 2019
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-za Nicholas Dlamini
flag-er Amanuel Ghebreigzabhier
flag-us Ben King
flag-za Louis Meintjes
flag-au Ben O’Connor
flag-no Rasmus Tiller
flag-za Jaco Venter

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.