Vuelta 2019: EF Education First mikt met Urán op podium

maandag 19 augustus 2019 om 17:56
Vuelta 2019: EF Education First mikt met Urán op podium

foto: Cor Vos

EF Education First heeft dit keer niet als laatste ploeg de selectie voor een grote ronde gepresenteerd. De Amerikaanse formatie rekent in de komende Vuelta a España op de klimmers die de ploeg rijk is, met onder meer kopman Rigoberto Urán, Tejay van Garderen en Daniel Martínez.

Maar dat is het nog niet wat betreft de klimmers. Ook Hugh Carthy, Lawson Craddock, Logan Owen en het aanstormende talent Sergio Higuita zijn van de partij. Mitch Docker is enigszins de vreemde eend in de bijt. Hij zal voornamelijk op het vlakke in actie moeten komen.

Podiumkansen Urán
Urán en Van Garderen wisten al eens top-10 te rijden in de Vuelta a España. Het beste resultaat van de Colombiaan is een zevende plaats, de Amerikaan werd al eens tiende. Na zijn zevende plaats in de voorbije Tour de France, mikt Urán nu op het podium.

“Ik heb hier nog nooit het podium gehaald en de motivatie is groot om daar nog eens op te staan”, vertelt de 32-jarige klimmer, die in de Tour en Giro al wel op het podium heeft gestaan. “Hij weet dat dit jaar een grote kans voor hem is. Niet alleen om voor het podium te gaan, maar ook om een rit te winnen”, vult ploegleider Juanma Garate aan.

Selectie EF Education First voor de Vuelta a España 2019
flag-gb Hugh Carthy
flag-us Lawson Craddock
flag-au Mitch Docker
flag-us Tejay van Garderen
flag-co Sergio Higuita
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-us Logan Owen
flag-co Rigoberto Urán

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.