Vuelta 2019: EF Education First verliest kopman Urán en Carthy na crash

donderdag 29 augustus 2019 om 14:51
Vuelta 2019: EF Education First verliest kopman Urán en Carthy na crash

foto: Cor Vos

EF Education First voerde gisteren nog de forcing op de Alto de Javalambre, maar vandaag zag de Amerikaanse formatie kopman Rigoberto Urán en klimmer Hugh Carthy uitvallen in de etappe naar Ares del Maestrat. Beide renners waren betrokken bij een massale valpartij, net als de Spanjaard Victor de la Parte.

EF Education First zal nu moeten herbronnen, aangezien Urán nog altijd hoog stond in het klassement. De Colombiaanse klimmer was de voorlopige nummer zes in de rangschikking, op 59 seconden van zijn landgenoot Miguel Ángel López. De 32-jarige Urán zal de 74e editie van de Ronde van Spanje echter niet uitrijden.

Urán viel ook al tweemaal in de etappe van dinsdag. Zijn Amerikaanse werkgever verliest met Carthy nog één belangrijke renner. De 25-jarige Brit liet zich gisteren nog zien op de Javalambre als meesterknecht van Urán. De frêle Carthy was in het klassement al afgezakt naar de dertigste plaats, op bijna zes minuten van López.

Tot slot kunnen we ook de opgave melden van Victor de la Parte. De Spaanse allrounder had zijn start niet gemist in de Ronde van Spanje, aangezien hij na vijf etappes nog altijd uitzicht had op een top 10-plaats. Zijn Poolse ploeg CCC verliest op die manier zijn kopman voor het klassement. Ook voormalig rodetruidrager Nicolas Roche was een van de slachtoffers van de crash.


Vuelta 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.