Vuelta 2019: Geblesseerde Richard Carapaz doet niet mee
foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2019 om 17:59

Vuelta 2019: Geblesseerde Richard Carapaz doet niet mee

Richard Carapaz zal niet aan de start staan van de Vuelta a España, die zaterdag begint in Salinas de Torrevieja. De Giro-winnaar heeft teveel last van de gevolgen van een valpartij in het wielercriterium van Etten-Leur. De Ecuadoraan wordt vervangen door José Joaquin Rojas.

Eerder liet zijn ploeg Movistar al weten dat de Vuelta-deelname op losse schroeven stond, aangezien Carapaz last heeft van een gekneusde rechterschouder en meerdere blauwe plekken. De 26-jarige klimmer heeft geen breuken overgehouden aan zijn valpartij in Etten-Leur, maar de ronderenner blijkt toch niet fit genoeg om te starten.

Het wegvallen van Carapaz is een flinke aderlating voor Movistar, aangezien de Ecuadoraan eerder dit jaar met verve de Giro d’Italia wist te winnen. De renner leek klaar om ook in de Vuelta een gooi te doen naar de eindzege, na een derde plaats in de Ronde van Burgos, een belangrijke voorbereidingskoers op de Ronde van Spanje.

De Spaanse WorldTour-ploeg kan echter nog wel rekenen op twee oud-winnaars: Nairo Quintana en wereldkampioen Alejandro Valverde. De ervaren Rojas mag vanaf zaterdag de plek innemen van Carapaz. De 34-jarige Spanjaard was al aangewezen als eerste reserve.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.