Vuelta 2019: Geoffrey Bouchard verzekerd van bergtrui

zaterdag 14 september 2019 om 13:33
Vuelta 2019: Geoffrey Bouchard verzekerd van bergtrui

foto: Cor Vos

Geoffrey Bouchard kan niet meer achterhaald worden in de strijd om het bergklassement van de Vuelta a España. Zijn enige concurrent Ángel Madrazo had in de twintigste etappe op elke klim punten moeten scoren, maar al op de eerste bleef de Spanjaard puntloos.

Geoffrey Bouchard begon met 76 punten aan de voorlaatste etappe van de Vuelta a España met aankomst op Plataforma de Gredos. Alleen Ángel Madrazo vormde op papier nog een bedreiging maar dan zou hij op de zes resterende beklimmingen op de route telkens punten moeten pakken. De achterstand van de Spanjaard, liefst dertien dagen drager van de wit-blauwe bergtrui, bedroeg namelijk 32 punten en in deze rit waren er nog 36 te verdienen.

Maar al op de eerste klim bleef Madrazo puntloos. In de beginfase van de etappe had zich een kopgroep losgemaakt van het peloton en deze mannen pakten meteen een minuut voorsprong. De Spanjaard poogde er nog naartoe te rijden, maar een ploegmaat van Bouchard sprong meteen mee op het achterwiel. Sergio Samitier, Sergio Henao, Damien Howson, Steve Morabito en Mark Padun namen de punten weg, waardoor Madrazo met lege handen achterbleef.

Daardoor kan Bouchard niet meer achterhaald worden in het klassement en wordt hij de nieuwe winnaar van de bergtrui, als hij morgen heelhuids de finish haalt in Madrid. De Fransman volgt op de erelijst Thomas De Gendt op, die in 2018 de wit-blauwe trui mee naar huis mocht nemen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.