Vuelta 2019: Jumbo-Visma met Roglic, Kruijswijk en Bennett naar Spanje

vrijdag 16 augustus 2019 om 20:45
Vuelta 2019: Jumbo-Visma met Roglic, Kruijswijk en Bennett naar Spanje

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft Primoz Roglic aangewezen als kopman voor de Ronde van Spanje. De Sloveense kopman zal ondersteund worden door schaduwkopmannen Steven Kruijswijk en George Bennett.

“Roglic bereidde zich met een specifieke hoogtestage voor op de Vuelta, nadat besloten was de Ronde van Frankrijk over te slaan”, schrijft de ploeg in een persbericht. “Kruijswijk werd vorig jaar vierde en besloot de Tour onlangs als derde. Bennett behaalde al de top tien in zowel de Vuelta als de Giro.”

De selectie wordt aangevuld met Nederlanders Robert Gesink en Lennard Hofstede, de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless en de Duitser Tony Martin. Voor Powless is het zijn debuut in een grote ronde. In de Ronde van Polen toonde hij zijn klimmersbenen door tweede te worden in de afsluitende etappe.

Gezien de geringe sprintkansen én de klassementsambities van de ploeg nemen Roglic en Martin de plaatsen in van Dylan Groenewegen en Timo Roosen, die deze winter nog op het Vuelta-rooster prijkten. De Ronde van Spanje begint zaterdag 24 augustus met een ploegentijdrit in het Spaanse Torrevieja.

Selectie Jumbo-Visma voor de flag-esVuelta a España 2019
flag-nz George Bennett
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-de Tony Martin
flag-us Neilson Powless
flag-si Primoz Roglic

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.