Vuelta 2019: Jumbo-Visma ziet weer ‘gevaarlijke’ hekken in tijdrit
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 14:38

Vuelta 2019: Jumbo-Visma ziet weer ‘gevaarlijke’ hekken in tijdrit

In de Tour de France was al veel te doen over slecht geplaatste hekken, nadat Wout van Aert met zijn heup in een haak van een afzethek bleef hangen. Organisator ASO blijkt echter weinig te hebben geleerd van het ongeval, want Mathieu Heijboer zag tijdens de verkenning van de individuele tijdrit opnieuw enkele ‘gevaarlijke’ hekken staan.

“Pau. Tijdrit. Bocht. Hek. Niks geleerd”, vat Heijboer (Head of Performance bij Jumbo-Visma, red.) het kort en krachtig samen op Twitter. Op de foto is duidelijk te zien dat één van de hekken verkeerd (tegen de rijrichting) is neergezet. In de meest recente Tour werd Van Aert nog het slachtoffer van een dergelijke fout van de organisatie.

De Belgische kampioen tegen de klok nam in de individuele tijdrit naar Pau op hoge snelheid een bocht, maar bleef met zijn heup in een haak van een afzethek hangen. De 24-jarige renner liep een diepe vleeswond op aan zijn rechterbeen, waarbij ook spierweefsel is geraakt. Van Aert is bijna twee maanden later nog altijd bezig met revalideren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.