Vuelta 2019: Movistar met Quintana, Valverde en Giro-winnaar Carapaz

maandag 19 augustus 2019 om 12:58
Vuelta 2019: Movistar met Quintana, Valverde en Giro-winnaar Carapaz

Richard Carapaz - foto: Cor Vos

Movistar trekt met oud-eindwinnaars Nairo Quintana en Alejandro Valverde en de regerende Giro-kampioen Richard Carapaz naar de Vuelta a España. De Spaanse formatie van Eusebio Unzué maakte vandaag haar selectie bekend voor de derde grote ronde van het seizoen.

Voor Carapaz was het gisteren nog even bibberen geblazen toen hij onderuit ging in het criterium van Etten-Leur. De Ecuadoraan moest de profronde weliswaar vroegtijdig verlaten, maar tot grote opluchting van hemzelf, het publiek en de organisatie bleek hij geen letsel te hebben opgelopen. Voor de regerende winnaar van de Giro d’Italia stond namelijk zijn derde deelname aan de Vuelta a España voor de deur en die onschuldige val dreigde even roet in het eten te gooien.

Carapaz wordt in de Spaanse rittenkoers omringd door twee oud-winnaars. Voor wereldkampioen Alejandro Valverde wordt dit zijn dertiende deelname aan de koers die hij in 2009 al eens wist te winnen. Ook pakte hij al elf etappezeges en won hij vier keer het puntenklassement. Vorig jaar nog eindigde hij vijfde in de door Simon Yates gewonnen 73e editie. Nairo Quintana is de andere winnaar in de selectie. De Colombiaan zegevierde in de editie van 2016.

De Spanjaarden Jorge Arcas, Imanol Erviti, Antonio Pedrero en Marc Soler en de Portugees Nelson Oliveira maken de selectie compleet.

Selectie flag-es Movistar voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-es Jorge Arcas
flag-ec Richard Carapaz
flag-es Imanol Erviti
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es Antonio Pedrero
flag-co Nairo Quintana
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair