Vuelta 2019: Nieuwe leider Edet: “Deze kans moest ik grijpen”

zaterdag 31 augustus 2019 om 19:30
Vuelta 2019: Nieuwe leider Edet: “Deze kans moest ik grijpen”

foto: Cor Vos

De overgangsetappe naar Igualda heeft alweer een nieuwe leider opgeleverd. Voor de vijfde keer deze Vuelta verandert de rode leiderstrui van schouders. Nicolas Edet is de gelukkige en mag morgen als leider vertrekken in de bergetappe naar Cortals d’Encamp.

De 31-jarige Fransman speelde vandaag ook mee om de ritzege, maar schaalt de leiderstrui hoger in. “Het veroveren van ‘La Roja’ is iets compleet anders dan een ritoverwinning of de bolletjestrui die ik won in 2013″, reageert Edet op de site van de organisatie. “Vandaag kreeg ik de kans van mijn leven om de leiderstrui te veroveren. Deze kans moest ik pakken. Ik dacht al aan deze trui sinds de start van de Vuelta. Het was niet de bedoeling dat ik vandaag mee zou gaan in de ontsnapping. Ik hoop maar dat mijn ploegleider niet boos op mij is”, grapt hij.

Edet bedankt zijn familie. “Mijn dochter vraagt mij al heel lang wanneer ze zo’n leeuwtje uit de Tour krijgt. Nu wordt het een Spaanse ‘Toro’ (stier, red.). Dat is ook mooi. Je moet ten volle van deze momenten genieten. Ik ga alles geven wat ik heb zodat ik morgen na de koninginnerit zonder spijt terug kan kijken.”

De renner van Cofidis is in de laatste tien jaar pas de derde Fransman die de rode leiderstrui in de Vuelta mag dragen. Sylvain Chavanel (2011) en Rudy Molard (2018) gingen hem voor.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair