Vuelta 2019: Pierre Latour leidt AG2R La Mondiale
foto: Vincent Curutchet
zaterdag 17 augustus 2019 om 19:41

Vuelta 2019: Pierre Latour leidt AG2R La Mondiale

Tijdens de aankomende Vuelta a España speelt AG2R La Mondiale Pierre Latour uit als kopman. De Franse WorldTour-ploeg maakte vandaag haar selectie bekend voor de derde en laatste ronde van het jaar.

Op 24 augustus staan er namens de equipe zeven Fransen en een Zwitser aan de start: Silvan Dillier is de enige niet-Fransman in de selectie. Hij miste de Tour de France vanwege een gebroken sleutelbeen, maar is nu weer klaar om als wegkapitein te fungeren.

Beoogd kopman Latour reed de Tour de France ook niet. Maar de ploeg heeft er desalniettemin vertrouwen in dat de 25-jarige het in Spanje goed kan doen. Een zesde plaats in het eindklassement van de Ronde van Polen laat zien dat hij ambities mag koesteren voor de drieweekse rittenkoers op het Iberisch schiereiland. In 2016 was Latour al eens succesvol in de Vuelta; destijds won hij de twintigste etappe met aankomst op de Alto de Aitana.

Met Clément Venturini heeft de formatie nog een rappe man in de gelederen. Hij mag het de andere sprinters moeilijk proberen te maken.

Selectie AG2R La Mondiale voor de flag-es Vuelta a España 2019
flag-fr François Bidard
flag-fr Geoffrey Bouchard
flag-fr Clément Chevrier
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Dorian Godon
flag-fr Quentin Jauregui
flag-fr Pierre Latour
flag-fr Clément Venturini

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.