Vuelta 2019: Quintana beschouwt Roglic als favoriet
foto: Cor Vos
vrijdag 23 augustus 2019 om 08:37

Vuelta 2019: Quintana beschouwt Roglic als favoriet

Nairo Quintana reed al dertien grote rondes in het tenue van Movistar, maar de aankomende Vuelta a España zal de laatste drieweekse rittenkoers worden voor de Spaanse WorldTour-formatie. “Ik hoop voor de winst mee te doen. De grote favoriet is echter Primož Roglič”, zo vertelt de vertrekkende Quintana aan EsCiclismo.

Quintana bewaart goede herinneringen aan de Vuelta, aangezien hij de ronde won in 2016. Vorig jaar moest de Colombiaanse klimmer genoegen nemen met de achtste plaats, op bijna zeven minuten van eindwinnaar Simon Yates. “We starten met een sterke ploeg”, zo is Quintana van mening. “Maar het is afwachten hoe het lichaam reageert na de Tour.”

“Ik hoop dat ik voldoende hersteld ben. De ambitie is er om het podium te halen. Ik heb me goed kunnen voorbereiden, anders was ik ook niet naar Spanje afgereisd.” De 29-jarige Quintana zal het onder meer moeten opnemen tegen zijn landgenoten Miguel Ángel López en Esteban Chaves, maar ook tegen een zekere Primož Roglič.

“Roglič is de topfavoriet”,  windt Quintana er geen doekjes om. “Hij is een complete renner, die superieur is in de tijdrit. Maar we hopen hem als ploeg te dwarsbomen. De individuele tijdrit is lang, maar ik hoop de schade dan te beperken”, aldus de Colombiaan, die geen rekening meer hoeft te houden met zijn geblesseerde ploeggenoot Richard Carapaz.


Vuelta 2019: Voorbeschouwing – Favorieten algemeen klassement 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.