Vuelta 2019: Higuita maakt indruk op ploegleiding in eerste grote ronde
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 28 augustus 2019 om 10:41

Vuelta 2019: Higuita maakt indruk op ploegleiding in eerste grote ronde

Het gaat deze Vuelta a España vooral over Fabio Jakobsen, Sam Bennett en Nairo Quintana, maar Sergio Higuita heeft zijn start ook niet gemist. De 22-jarige Colombiaan staat na vier etappes op een zevende plaats in het klassement. “We zijn allemaal ontzettend benieuwd wat hij nog meer kan”, aldus Juan Manuel Gárate, ploegleider van Higuita bij EF Education First.

Higuita koerst pas enkele maanden op WorldTour-niveau, maar de beloftevolle klimmer maakte al indruk in de Tour of California (tweede) en de Ronde van Polen (vierde). En ook in de Vuelta steekt hij zijn neus aan het venster. Zo won hij in Calpe de sprint van de tweede favorietengroep, voor onder meer Alejandro Valverde.

Zijn ploegleider Gárate, zelf oud-renner van onder meer Quickstep-Innergetic en Rabobank, vergelijkt zijn poulain ook met de wereldkampioen. “Ik zie Sergio een beetje als de nieuwe Alejandro Valverde. We hebben hier te maken met een goede klimmer die ook nog heel erg snel is aan de meet”, zo citeert het Spaanse AS.

“Hij hoopt een etappe te winnen”
“We zijn benieuwd wat hij nog meer kan, maar we moeten niet vergeten dat de Vuelta zijn eerste grote ronde is. Hij heeft echter wel de ambitie om een etappe te winnen”, aldus Gárate. Wellicht dat Higuita vandaag een gooi kan doen naar de ritzege, aangezien de renners finishen op de top van de Alto de Javalambre.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.