Vuelta 2019: Steven Kruijswijk geeft op

dinsdag 27 augustus 2019 om 15:01
Vuelta 2019: Steven Kruijswijk geeft op

foto: Cor Vos

De Vuelta van Steven Kruijswijk heeft slechts enkele dagen geduurd. De Nederlandse klimmer gaf op tijdens de vierde etappe met aankomst in El Puig. De nummer drie van de voorbije Tour de France ging zaterdag nog hard onderuit tijdens de inleidende ploegentijdrit.

Jumbo-Visma laat weten dat Kruijswijk nog altijd last heeft van zijn knie. Volgens de WorldTour-ploeg is de pijn zelfs erger geworden, waardoor de ronderenner heeft besloten om op te geven. De Nederlander liep al gevoelig tijdsverlies op in de tweede etappe naar Calpe, aangezien hij bergop niet in staat was om zijn concurrenten te volgen.

Kruijswijk ging zaterdag samen met Primož Roglič, Lennard Hofstede en Neilson Powless onderuit in een scherpe bocht, aangezien het parcours glad was geworden door een lek zwembad. Ploegleider Grischa Niermann liet na de tweede etappe weten dat Kruijswijk last had van zijn knie.

“Maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij. We hopen de komende twee etappes zo goed mogelijk door te komen, aangezien vier renners nog niet 100% zijn”, aldus de ex-renner. Een van die coureurs – mede-kopman Kruijswijk – blijkt dus niet meer in staat om verder te fietsen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.