Vuelta 2019: Team Sunweb gaat de trui niet verdedigen
foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2019 om 13:06

Vuelta 2019: Team Sunweb gaat de trui niet verdedigen

Nicolas Roche hoopt zijn leiderstrui te verdedigen op de flanken van de Alto de Javalambre, maar zijn ploeg Team Sunweb zal vandaag de koers niet controleren. “We gaan niet meerdere jonge jongens opofferen om de trui te beschermen. Als we de trui kwijtraken, dan is dat maar zo”, zo vertelt ploegleider Arthur van Dongen aan WielerFlits.

“Het doel is om Wilco (Kelderman, red.) en Nicolas in het klassement te houden. Dat is belangrijker dan de leiderstrui beschermen. Daar hebben we nu een paar dagen van mogen genieten”, aldus Van Dongen, die een furieuze start verwacht. “Ik denk dat we vandaag een lang gevecht gaan krijgen voor de juiste ontsnapping.”

“Wellicht rijdt een grotere groep weg en dan moeten we reëel zijn. We gaan niet nu al jonge jongens opofferen om misschien nog de trui langer vast te houden. Ik verwacht wel dat meerdere ploegen de zaak gaan controleren voor de ritzege. We gaan wellicht een Valverde-show te zien krijgen met Movistar.”

“Maar ik verwacht ook Primož Roglič en Jumbo-Visma”, gaat Van Dongen verder. “Daarnaast vind ik EF Education First een goede indruk maken, en je hebt ook nog Miguel Ángel López en Astana.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.