Vuelta 2019: UAE Emirates met Gaviria, Aru en Pogacar
foto: Cor Vos (archief)
maandag 19 augustus 2019 om 15:35

Vuelta 2019: UAE Emirates met Gaviria, Aru en Pogacar

De selectie van UAE Emirates voor de Vuelta a España is gericht op ritzeges met Fernando Gaviria en een algemeen klassement met Fabio Aru. Ook toptalent Tadej Pogačar maakt zijn opwachting. Hij mag zich na een uitstekend eerste profseizoen verder ontwikkelen in een grote ronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We mikken op de sprintritten met Fernando Gaviria, van wie we weten dat hij het hier goed kan doen”, zegt ploegmanager Joxean Matxin. Gaviria is klaar voor zijn debuut in de Vuelta, nadat hij in de Giro vroegtijdig op moest geven en ook de Tour miste. “Er zijn niet veel ritten voor de sprinters. We moeten onze kans pakken als dat kan. Dat maakt de Vuelta een uitdaging.”

“Voor het algemeen klassement hebben we Fabio Aru. Zijn conditie is de laatste maanden gegroeid en hij heeft heel geconcentreerd naar de Vuelta toegewerkt”, vervolgt de manager. “De keuze is ook gemaakt om de getalenteerde Pogačar zijn debuut te laten maken, na een jaar waarin hij heeft laten zien dat hij niet alleen voor de toekomst mee kan doen, maar ook nu al.”

“Ik kijk uit naar de Vuelta en ben klaar om te koersen. Zeker sinds de operatie die ik vier maanden geleden heb gehad”, blikt Aru terug op de ingreep om zijn beknelde liesslagader te verhelpen. “Het doel is om een hoog niveau te halen en consistent te rijden.”

Selectie UAE Emirates voor de Vuelta a España 2019
flag-it Fabio Aru
flag-it Valerio Conti
flag-co Fernando Gaviria
flag-co Sergio Henao
flag-it Marco Marcato
flag-co Juan Sebastián Molano
flag-si Tadej Pogačar
flag-it Oliviero Troia

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.