Vuelta 2019: Valverde hoopt geen last te hebben van pols
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2019 om 10:32

Vuelta 2019: Valverde hoopt geen last te hebben van pols

Het was toch even schrikken voor Movistar in de slotfase van de veertiende etappe naar Oviedo, aangezien Alejandro Valverde een van de slachtoffers was van de massale valpartij. De wereldkampioen vertelt aan sportkrant Marca dat de schade meevalt, “al heb ik wel wat last van mijn pols.”

Het peloton werd bij het ingaan van de laatste kilometer opgeschrikt door een massale crash. Sprinters als Sam Bennett (de latere ritwinnaar, red.), Fabio Jakobsen en Fernando Gaviria zaten voor de valpartij, maar onder meer Luka Mezgec, Valverde en revelatie Tadej Pogačar gingen tegen de grond.

“Er was enorm veel stress”, zo blikt Valverde terug op de finale. “We gingen in de finale echt ontzettend hard. Ik wist mijn val redelijk te breken, maar ik heb toch wel een beetje last van mijn pols. Ik hoop dat het niks is”, aldus Valverde, die vandaag weer op de toppen van zijn kunnen moet presteren.

De renners krijgen namelijk een loodzware bergetappe voorgeschoteld naar de top van de Santuario del Acebo. Valverde staat tweede in het klassement, op 2:25 van leider Primož Roglič.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.