Vuelta 2019: Wilco Kelderman klassementskopman Team Sunweb
Wilco Kelderman - foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2019 om 12:22

Vuelta 2019: Wilco Kelderman klassementskopman Team Sunweb

Team Sunweb heeft haar selectie voor de aankomende Ronde van Spanje geopenbaard. De equipe van Iwan Spekenbrink hoopt met Wilco Kelderman voor een goed klassement te gaan in de Spaanse drieweekse etappekoers. Max Walscheid mag in de massasprints voor dagsuccessen proberen te zorgen.

Sunweb-coach Luke Roberts blikt in een  communiqué van de formatie kort vooruit op de derde en laatste grote ronde van het jaar: “Met twee tijdritten en acht aankomsten bergop – waaronder de zware Alto de Los Machucos en de Alto de la Cubilla – om het klassement te bepalen, denk ik dat er vijf à zes mogelijkheden voor sprinters zullen zijn. De rest van de etappes zullen waarschijnlijk voor de ontsnapping of een kleine groep zijn.”

“Ons voornaamste doel is een goed klassement met Wilco”, vervolgt de coach zijn relaas. “We nemen sterke knechten mee: Nicholas Roche, de Australiërs Robert Power en Michael Storer en allrounder Martijn Tusveld. We zijn heel blij om hem na zijn valpartij in Parijs-Nice weer in onze ploeg op te kunnen nemen.”

“Max zal mikken op succes in de sprints, hij zal worden bijgestaan door Casper Pedersen, die zijn debuut maakt in een grote ronde, en wegkapitein Nikias Arndt”, sluit Roberts zijn verhaal af.

De Ronde van Spanje gaat op 24 augustus met een ploegentijdrit van start in Torrevieja.

Selectie Team Sunweb voor Vuelta a España 2019
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Wilco Kelderman
flag-dk Casper Pedersen
flag-au Robert Power
flag-ie Nicholas Roche
flag-au Michael Storer
flag-nl Martijn Tusveld
flag-de Max Walscheid

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.