Vuelta 2019: Zieke Benjamin Thomas volgende uitvaller
foto: Cor Vos
donderdag 5 september 2019 om 10:46

Vuelta 2019: Zieke Benjamin Thomas volgende uitvaller

Benjamin Thomas verschijnt vandaag niet meer aan het vertrek van de twaalfde Vuelta-etappe op het Circuit van Navarra. De Franse renner is ziek en moet de strijd staken, meldde zijn ploeg deze ochtend op haar social media.

Gisteren maakte Thomas nochtans deel uit van de vroege vlucht, die een vrijgeleide kreeg. Op de Col d’Ispéguy, de tweede klim van de dag, moest hij aanvankelijk het antwoord schuldig blijven toen enkele medevluchters aanvielen, maar na de derde en laatste klim kon hij opnieuw vooraan aansluiten. Op dat moment zag hij Spanjaard Mikel Iturria aanzetten voor diens – wat later bleek – beslissende aanval, waarna aan de finish de zevende plek was weggelegd voor de Fransman.

Dit was meteen Thomas’ laatste uitslag deze Vuelta a España, want ziekte houdt hem nu aan de kant. Hij kampt met een keelontsteking en hoge koorts, waardoor voortrijden onmogelijk is voor de huidige Franse kampioen tijdrijden. Zijn opgave is de tweede voor Groupama-FDJ, nadat Mickaël Delage al niet meer aan de start verscheen van de derde etappe. Ook de lead-out van sprinter Marc Sarreau had een keelontsteking, die gepaard ging met hoge koorts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.