Vuelta 2020: Axel Domont is de derde uitvaller bij AG2R

woensdag 21 oktober 2020 om 14:42
Vuelta 2020: Axel Domont is de derde uitvaller bij AG2R

Axel Domont op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Voor Axel Domont is de Vuelta a España vroegtijdig ten einde gekomen. In de tweede etappe naar Lekunberri gaf de klimmer op. Daarmee ziet AG2R La Mondiale al haar derde renner wegvallen na eerdere opgaves van Mathias Frank en Alexandre Geniez.

Domont kwam in de tweede etappe van de Ronde van Spanje ongelukkig ten val. Onderzoek in het ziekenhuis van Pamplona wees uit dat hij zijn linkersleutelbeen had gebroken. “De ploeg kent een moeizaam begin van de Vuelta met twee uitvallers op de eerste dag en de val van Domont vandaag”, constateerde ook ploegleider Stéphane Goubert.

De Franse ploeg bevestigde dat de Spaanse etappekoers de laatste wedstrijd was uit de carrière van Domont, die in 2013 ook bij AG2R La Mondiale begon. “We zijn met onze gedachten bij hem. Hij wilde een rol spelen in de moeilijke etappes en het team helpen. Desalniettemin blijven we ons doel om een rit te winnen onverminderd nastreven.”

Domonts ploeggenoot Frank kwam in de openingsetappe naar Arrate ten val. De Zwitserse klimmer bleek niet in staat om verder te koersen en gaf op in de bevoorradingszone. Vier jaar geleden was hij nog succesvol in de Vuelta met winst op de steile Camins del Penygolosa. Ook Geniez stapte op de eerste dag voortijdig in de ploegleiderswagen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.