‘Vuelta 2020 brengt bezoekje aan Portugal’
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 december 2019 om 11:09

‘Vuelta 2020 brengt bezoekje aan Portugal’

De Vuelta a España zal volgend jaar een bezoekje brengen aan Portugal, zo meldt de Portugese sportkrant A Bola. Koersdirecteur Javier Guillén zou de achttiende etappe laten finishen in Grande Porto, terwijl de negentiende etappe start vanuit Viseu.

De achttiende rit van de Ronde van Spanje 2020 zal volgens A Bola vertrekken vanuit het Galicische Mos, om vervolgens te koersen richting Grande Porto, niet ver van de bekende havenstad Porto. De volgende dag verzamelen de renners zich in Viseu, een stad die vaak als aankomstplaats dient in de Volta a Portugal.

Het peloton bevindt zich dan nog in het noorden van Portugal, maar de negentiende etappe finisht ‘gewoon’ weer op Spaans grondgebied, met een aankomst in Ciudad Rodrigo. Twee dagen later eindigt de Vuelta met de traditionele sprintetappe naar Madrid. De Portugese autoriteiten willen het nieuws niet bevestigen.

Het definitieve parcours zal aankomende dinsdag worden gepresenteerd in Madrid, maar volgens de laatste geruchten krijgen de renners bergritten naar de Col du Tourmalet en de Alto de el Angliru voorgeschoteld. Daarnaast zou er een individuele tijdrit zijn met aankomst op de verschrikkelijk steile Mirador de Ézaro. Zeker is dat de Vuelta begint in Nederland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.