‘Vuelta 2020 denkt aan tijdrit met finish op Mirador de Ézaro’
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 29 november 2019 om 09:05

‘Vuelta 2020 denkt aan tijdrit met finish op Mirador de Ézaro’

De kans is volgens Cyclingnews aanwezig dat de Vuelta a España 2020 zal worden beslist op de gevreesde Mirador de Ézaro. Deze beruchte muur – met stijgingspercentages van ruim 20% – moet in de slotweek het eindpunt vormen van een individuele tijdrit van ruim dertig kilometer langs de Galicische kust.

De 1,8 kilometer lange Mirador de Ézaro (gemiddeld 13,8%) werd in 2012 ontdekt door koersdirecteur Javier Guillén. De Spanjaard zag meteen een landgenoot zegevieren: het was namelijk Joaquím Rodríguez die zijn status als heuvelspecialist wist waar te maken door als rodetruidrager landgenoten Alberto Contador en Alejandro Valverde voor te blijven.

Vier jaar later besloot de Vuelta opnieuw een aankomst te organiseren op de steile flanken van de Ézaro. We kregen destijds een Franse overwinnaar in de persoon van Alexandre Geniez. De aanvalslustige Fransman van FDJ maakte deel uit van een vroege vlucht en bleek vervolgens sterk genoeg om de favorieten voor de eindzege van zich af te houden.

De organisatie van de Spaanse rittenkoers houdt blijkbaar van regelmaat, want volgens Cyclingnews krijgen we vier jaar na de zegetocht van Geniez opnieuw een aankomst op de Mirador de Ézaro. Guillen en consorten zijn volgens het Britse wielermedium van plan om de allesbeslissende tijdrit te laten finishen op de flanken van de Galicische muur.

Geruchten 
Op dinsdag 17 december zullen we weten of de Mirador de Ézaro daadwerkelijk in het parcours is opgenomen, aangezien dan het definitieve rittenschema zal worden gepresenteerd in de Spaanse hoofdstad Madrid. Eerder wisten we al te melden dat de 75e editie van de drieweekse ronde mogelijk een koninginnenrit kent met aankomst op de Col du Tourmalet.

En als we het Baskische EITB mogen geloven, dan zal de Vuelta ook volgend jaar een bezoekje brengen aan het wielergekke Baskenland. Zeker is dat de derde grote ronde van het jaar zal beginnen met een driedaagse passage door Nederland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.