Vuelta 2020: INEOS Grenadiers aast op succes met Chris Froome en Carapaz

maandag 19 oktober 2020 om 13:34
Vuelta 2020: INEOS Grenadiers aast op succes met Chris Froome en Carapaz

foto: Cor Vos

Voor Chris Froome wordt zijn zevende deelname aan de Vuelta a España een speciale. Het wordt namelijk zijn laatste grote ronde met INEOS Grenadiers. De tweevoudige winnaar van de Spaanse etappekoers kondigde aan zich weg te cijferen voor Richard Carapaz.

Voor Froome is de Vuelta zijn eerste grote ronde sinds de Tour de France van 2018, zijn eerste na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné vorig jaar. Dat hij hoopt goed te presteren in Spanje en hij voelt dat hij voortdurend verbetert, laat de Britse renner weten via zijn ploeg. Hij bevestigde dat hij kopman Carapaz gaat steunen op weg naar Madrid. “We hebben hier een geweldige ploeg om Richard zo goed mogelijk te ondersteunen.”

De tweevoudige eindwinnaar neemt de Vuelta per dag en ziet dan wel hoe het loopt. “Persoonlijk neem ik de eerste paar dagen de tijd om te zien waar ik in het peloton sta. Het is vrij lastig om te zeggen waar ik momenteel sta, aangezien ik de laatste tijd niet veel etappekoersen heb gereden. De signalen tijdens de training worden steeds beter en ik voel me weer meer mezelf, wat geweldig is. Na de eerste etappes zal ik een duidelijker beeld hebben voor de rest van de wedstrijd.”

Vreemd seizoen
Toen bekend werd dat Froome de Tour de France zou overslaan dit jaar, was hij aanvankelijk de beoogde kopman voor de Vuelta. Maar uiteindelijk is dat Carapaz dus geworden. “Het was voor iedereen een heel vreemd seizoen, maar ik ben erg gemotiveerd en wil heel graag goed rijden – en daar hebben we ook een geweldige ploeg voor. Ik hoop dat het allemaal goed gaat en ik mee kan strijden in deze grote ronde.”

De eerste week wordt erg belangrijk voor het verdere verloop van de Vuelta a España, constateert de Ecuadoraan. “Het wordt een erg nerveus begin, dat cruciaal wordt voor het klassement. Ik ben in goede vorm en voel me erg gemotiveerd om ervoor te gaan. Ik denk dat ik in de top van het klassement mee kan doen in de Vuelta. We hebben een heel sterke ploeg en we willen er graag aan beginnen.”

Naast Froome en Carapaz maken Andrey Amador, Michał Golas, Dylan van Baarle, Cameron Wurf en de Vuelta-debutanten Brandon Rivera en Iván Ramiro Sosa de selectie compleet.

Selectie INEOS Grenadiers voor Vuelta a España (20 oktober-8 november)
flag-gb Chris Froome
flag-ec Richard Carapaz
flag-cr Andrey Amador
flag-pl Michał Gołaś
flag-co Brandon Rivera
flag-co Iván Ramiro Sosa
flag-nl Dylan van Baarle
flag-au Cameron Wurf

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair