Vuelta 2020: Jay McCarthy moet opgeven na zware crash
foto: Cor Vos
dinsdag 27 oktober 2020 om 16:03

Vuelta 2020: Jay McCarthy moet opgeven na zware crash

Jay McCarthy is de veertiende uitvaller in de Vuelta a España. De Australiër van BORA-hansgrohe kwam in de zevende etappe naar Villanueva de Valdegovía op hoge snelheid ten val en bleek niet meer in staat om verder te koersen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

McCarthy crashte op zestig kilometer van de finish tijdens een dalende passage. De val zelf was niet in beeld, maar we zagen de 28-jarige renner wel in een akker liggen. De Australiër kreeg al snel medische begeleiding, maar bleef liggen en bleek niet meer in staat om op zijn fiets te kruipen.

McCarthy is niet de enige renner die moest opgeven tijdens de zevende etappe. Groupama-FDJ heeft via social media laten weten dat Romain Seigle is afgestapt vanwege maagklachten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.