Vuelta 2020: Martin en Herrada opvallendste namen bij Cofidis

Vuelta 2020: Martin en Herrada opvallendste namen bij Cofidis

foto: Cor Vos

donderdag 15 oktober 2020 om 14:58

Cofidis heeft zijn selectie voor de Vuelta a España op papier. De Franse formatie rekent onder meer op Guillaume Martin en Jesús Herrada. De Fransman zal zich wellicht richten op een goed klassement, rittenkaper Herrada won vorig jaar nog een etappe in zijn thuisronde.

Martin heeft dit seizoen, ondanks de coronacrisis, al 49 koersdagen op de teller staan. De stijlvolle klimmer eindigde dit jaar als derde in de Faun-Ardèche Classic, de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en het Critérium du Dauphiné. In de Tour de France stond hij ook een tijdje op de derde plaats, maar kwam hij uiteindelijk niet verder dan een elfde plek.

Zijn ploeg Cofidis rekent in de aankomende Vuelta ook op Jesús Herrada, vorig jaar nog ritwinnaar op Ares del Maestrat. De Spaanse puncheur droeg in 2018 bovendien twee dagen de rode leiderstrui. Ook Fernando Barceló, Emmanuel Morin, José Herrada (de broer van Jesús), Victor Lafay, Pierre-Luc Périchon en Luis Ángel Maté maken deel uit van de selectie.

Voor Maté is de Vuelta ook meteen zijn laatste wedstrijd voor de Franse ploeg. De ervaren Spanjaard heeft na tien seizoenen Cofidis besloten om andere lucht op te snuiven.

Selectie Cofidis voor Vuelta a España (20 oktober – 8 november)
flag-es Fernando Barceló
flag-fr Emmanuel Morin
flag-es Jesús Herrada
flag-es José Herrada
flag-fr Victor Lafay
flag-fr Guillaume Martin
flag-es Luis Ángel Maté
flag-fr Pierre-Luc Périchon

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.