Vuelta 2020: Matej Mohoric naar huis met gebroken schouderblad
foto: Cor Vos
donderdag 22 oktober 2020 om 11:12

Vuelta 2020: Matej Mohoric naar huis met gebroken schouderblad

Matej Mohoric stapt vandaag niet meer op in de derde etappe van de Vuelta a España. De Sloveense hardrijder van Bahrain McLaren heeft in de tweede rit zijn schouderblad gebroken bij een valpartij. Zijn seizoen zit erop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mohoric kwam ten val in de natte afdaling richting de finish in Lekunberri. Desondanks behaalde hij de finish als 148ste. Wel werd Mohoric direct na de etappe gecontroleerd in het ziekenhuis van Pamplona. “Uit de resultaten blijkt dat Matej een gecompliceerde breuk heeft in zijn schouderblad”, legt ploegdokter Simone Uliari uit. “Hij hoeft niet geopereerd te worden. Het duurt een paar weken voor het bot hersteld is.”

De Sloveen, die bekend staat als daalspecialist, baalt dat hij moet afstappen in de Vuelta. “Ik voelde mij heel goed. Het is heel jammer, omdat ik veel verwachtingen had van de tweede etappe en omdat er nog veel kansen waren om voor goede uitslagen te gaan”, zegt Mohoric.

Mohoric is al de zesde uitvaller in deze Vuelta a España.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.