Vuelta 2021: Geen breuken geconstateerd bij Alejandro Valverde na harde val

vrijdag 20 augustus 2021 om 18:40
Vuelta 2021: Geen breuken geconstateerd bij Alejandro Valverde na harde val

foto: Cor Vos

Update

Voor Alejandro Valverde is zijn vijftiende Vuelta a España vroegtijdig ten einde gekomen. In een afdaling reed de geroutineerde Spanjaard door een put en kwam daardoor hard ten val. Bij zijn valpartij kwam kwam hij bijna in een ravijn terecht. Valverde probeerde nog wel verder te fietsen, maar merkte al snel dat verder rijden niet langer mogelijk was.

Valverde maakte deel uit van de favorietengroep op het moment dat hij ten val kwam. Toen hij in een put reed, verloor hij de controle over zijn fiets en buitelde daarbij de berm in. Met de hulp van zijn ploeggenoot José Joaquín Rojas werd hij overeind geholpen, maar de ervaren Spanjaard had duidelijk veel pijn. Vooral zijn rechterschouder leek erg gekwetst.

Aanvankelijk probeerde Valverde nog voort te rijden, nadat hij was bekomen van de eerste schrik. Hij werd omringd door twee ploeggenoten, maar al snel merkte de 41-jarige klimmer dat hij niet verder kon. Terwijl hij in de armen viel van zijn ploegleider Chente García Acosta, werd besloten dat hij de strijd in de Vuelta vroegtijdig moest staken. (16u42)


Update – Geen breuken

Alejandro Valverde werd na zijn harde val in de zevende etappe van de Vuelta a España naar het ziekenhuis overgebracht. Uit radiologisch onderzoek kwamen geen breuken aan het licht. Wel is de Spaanse renner aan zijn verwondingen behandeld.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.