Vuelta 2021: Alpecin-Fenix neemt Jasper Philipsen mee voor de sprints
foto: Cor Vos
donderdag 5 augustus 2021 om 16:49

Vuelta 2021: Alpecin-Fenix neemt Jasper Philipsen mee voor de sprints

Alpecin-Fenix heeft de achtkoppige ploeg bekendgemaakt voor de Vuelta a España. Na de Tour de France maakt Jasper Philipsen ook in de laatste grote ronde van het jaar zijn opwachting. In 2020 wist hij daar in Puebla de Sanabria een sprint te winnen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen reed dit seizoen al de Tour de France, waar hij het kopmanschap in de sprints deelde met Tim Merlier. De Limburger werd drie keer tweede, waaronder in de slotetappe naar de prestigieuze Champs-Élysées, en drie maal derde. Met Alexander Krieger, Sacha Modolo en Scott Thwaites krijgt hij een paar snelle mannen mee naar de Vuelta.

Met Floris De Tier en Edward Planckaert, die deze week de openingsetappe won in de Vuelta a Burgos, heeft de ploeg twee vrijbuiters in de selectie. Jay Vine, die zijn contract bij de ploeg verdiende via de Zwift Academy, maakt zijn debuut in een grote ronde. Afgelopen voorjaar greep hij net naast de eindzege in de Ronde van Turkije.

Selectie Alpecin-Fenix voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-at Tobias Bayer
flag-be Floris De Tier
flag-de Alexander Krieger
flag-it Sacha Modolo
flag-be Jasper Philipsen
flag-be Edward Planckaert
flag-gb Scott Thwaites
flag-au Jay Vine

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.