Vuelta 2021: Armée en Claeys helpen Aru bij Qhubeka-NextHash, Pozzovivo ontbreekt
foto: Cor Vos
woensdag 11 augustus 2021 om 10:39

Vuelta 2021: Armée en Claeys helpen Aru bij Qhubeka-NextHash, Pozzovivo ontbreekt

Qhubeka-NextHash heeft zijn ploeg klaar voor de Vuelta a España, die zaterdag in Burgos begint. Door het wegvallen van de beoogde kopman Domenico Pozzovivo en Emil Vinjebo moesten nog enkele late wijzigingen worden doorgevoerd. Fabio Aru en Sergio Henao zijn de kopmannen in het team, waarvan ook Bert-Jan Lindeman, Sander Armée en Dimitri Claeys deel uitmaken.

Pozzovivo was de beoogde kopman voor de Vuelta bij Qhubeka-NextHash. De Italiaanse klimmer was in de Vuelta a Burgos echter ten val gekomen en liep daarbij een breukje in zijn knie op. Ook Vinjebo was voor de Vuelta voorzien, maar de Deen brak bij een val in Burgos zijn sleutelbeen. De ploeg moest daardoor twee aanpassingen doen in de selectie. Door het wegvallen van Pozzovivo delen Fabio Aru en Sergio Henao het kopmanschap in de Vuelta. Aru toonde de afgelopen weken een goede vorm en werd tweede in zowel de Sibiu Tour als de Vuelta a Burgos.

“Dit wordt mijn zesde Vuelta a España en ik heb hier geweldige herinneringen liggen”, laat Aru in een persbericht weten. “Mijn eerste Vuelta was in 2014 en ik won toen twee etappes, en eindigde vijfde in het klassement. Ik reed tegen kampioenen als Contador, Froome, Purito en Valverde en dat was een onvergetelijke ervaring. In 2015 won ik de Vuelta en dat was fantastisch. Het heeft mijn leven echt veranderd. De afgelopen drie jaren waren heel moeilijk voor me, maar dit jaar heb ik een nieuwe start gemaakt. Ik ga me in deze Vuelta 100% geven.”

Reinhardt Janse van Rensburg
Terwijl Aru en Henao voor hun kansen mogen rijden in de bergetappes, wordt Reinardt Janse van Rensburg het speerpunt voor de sprintritten. De Zuid-Afrikaan spurtte vorig jaar drie maal naar de top-10 in de Vuelta en hoopt in de komende editie weer een aantal mooie uitslagen bij elkaar te rijden. Dimitri Claeys en Dylan Sunderland zijn de vervangers voor Pozzovivo en Vinjebo; beide renners debuteren in de Vuelta, maar hebben al wel ervaring in respectievelijk de Tour de France en de Giro d’Italia.

Bert-Jan Lindeman en Sander Armée hebben goede herinneringen aan de Vuelta. Beide renners wisten namelijk al eens een etappe te winnen in de Spaanse ronde. Net als Claeys en Sunderland moeten zij hun kopmannen bijstaan in de koers. Connor Brown is de laatste naam in de selectie. De Nieuw-Zeelander gaat op voor zijn eerste grote ronde.

Selectie Qhubeka-NextHash voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-be Sander Armée
flag-it Fabio Aru
flag-nz Connor Brown
flag-be Dimitri Claeys
flag-co Sergio Henao
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-au Dylan Sunderland

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.