Vuelta 2021: BORA-hansgrohe met Grossschartner, Schachmann en sprinter Jordi Meeus
foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 11:35

Vuelta 2021: BORA-hansgrohe met Grossschartner, Schachmann en sprinter Jordi Meeus

BORA-hansgrohe heeft de acht namen bekendgemaakt die zaterdag aan de start verschijnen van de Vuelta a España. Felix Großschartner en Maximilian Schachmann voeren de selectie van het Duitse WorldTeam aan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Großschartner gaat op voor zijn derde Vuelta a España. De Oostenrijker maakte twee jaar geleden zijn debuut in de Spaanse ronde en eindigde vorig jaar negende in het algemeen klassement, op acht minuten van eindwinnaar Primož Roglič. Vorige maand besloot hij de etappekoers Settimana Ciclistica Italiana op de vierde plaats. Voor Schachmann wordt het zijn eerste deelname aan de Vuelta. Wel reed de regerende Duitse wegkampioen al twee keer de Tour de France en een maal de Giro d’Italia.

Voor zowel Jordi Meeus, Anton Palzer als Ben Zwiehoff wordt de Vuelta de eerste grote ronde in hun carrière. Daarnaast heeft Patrick Gamper nog niet veel ervaring in het rondewerk; vorig jaar maakte de Oostenrijker zijn debuut in de Giro d’Italia, maar vanwege een val moest hij de strijd al in de eerste week staken. Meeus is samen met Martin Laas de beoogde sprinter in de ploeg. De Belgisch-Limburger won dit jaar al een etappe in de Ronde van Hongarije. Laas was afgelopen week nog succesvol in de Arctic Race of Norway.

Cesare Benedetti maakt de selectie compleet. Sinds dit jaar heeft de 34-jarige renner het Poolse staatsburgerschap. Hij woont namelijk al heel wat jaren in Polen en heeft bovendien een Poolse vrouw. Hij begint zaterdag aan zijn derde Vuelta a España.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-pl Cesare Benedetti
flag-at Patrick Gamper
flag-at Felix Großschartner
flag-ee Martin Laas
flag-be Jordi Meeus
flag-de Anton Palzer
flag-de Maximilian Schachmann
flag-de Ben Zwiehoff

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.