Vuelta 2021: INEOS Grenadiers met Bernal, Carapaz, Pidcock, Sivakov en Yates
foto: Cor Vos
maandag 9 augustus 2021 om 17:05

Vuelta 2021: INEOS Grenadiers met Bernal, Carapaz, Pidcock, Sivakov en Yates

Het sterrenensemble van INEOS Grenadiers in de Vuelta a España wordt aangevoerd door Giro d’Italia-winnaar Egan Bernal. De Colombiaan hoeft het echter niet alleen te doen, want ook Richard Carapaz, Tom Pidcock, Pavel Sivakov en Adam Yates maken deel uit van het achttal.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bernal maakt voor het eerst zijn opwachting in de Vuelta a España. De 24-jarige klimmer hoopt er de trilogie Tour de France-Giro d’Italia-Vuelta a España te voltooien. Zijn voorbereiding was niet ideaal: afgelopen week kwam Bernal in de Vuelta a Burgos ten val, maar in de slotrit liet hij met een vierde plek tekenen van herstel zien. Adam Yates lag ook bij die valpartij.

Voor olympisch mountainbikekampioen Tom Pidcock wordt het zijn debuut in een grote ronde. Richard Carapaz stond al drie keer eerder aan de start met een tweede plek als beste eindresultaat. Vorig jaar moest hij alleen Primož Roglič voor zich dulden. De selectie van de Britse ploeg wordt gecompleteerd door Jhonatan Narváez, Salvatore Puccio en Dylan van Baarle.

Selectie INEOS Grenadiers voor de Vuelta a España 2021 (14 augustus-5 september)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-co Egan Bernal
flag-ec Richard Carapaz
flag-ec Jhonatan Narváez
flag-gb Tom Pidcock
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.